Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:21:48

27 квітня - Всесвітній день Тай-цзі і Цигун

27.04.2017   06:27Агенцiя

Можна сказати, що Всесвітній день Тай-цзі і Цигун (World Tai Chi and Qigong Day) став воістину всесвітньою в 1999 році. Однак, перший публічний показ, що послужив натхненником розвитку глобальних заходів, відбувся в 1998 році в Канзасі штату Міссурі.

На цей перший показ, влаштований Клубом Тай-цзі міста Канзасу і минулий в Музеї мистецтв Нельсона Аткінса (Nelson Atkins Museum of Art), зібрав близько двохсот осіб.

З тих пір показові виступи проводяться щорічно в 60 країнах в останню суботу квітня. Починається це всесвітнє захід у країні самій ранній годинної зони — Нової Зеландії — о 10 годині ранку. Потім до новозеландцям поступово приєднуються жителі Океанії, Азії, Африки, Європи, Північної та Південної Америк — кілька сотень міст залучаються в рух Тай-цзі і Цигун.

Закінчується Всесвітній день Тай-цзі і Цигун в самому пізньому часовому поясі — на Гавайських островах — майже на день відставши від Нової Зеландії.

У цей день безліч людей залучаються до рух Тай-цзі і Цигун (Фото: Lipik, Shutterstock) Базовий комплекс Тай-цзі і Цигун відображає у своїх рухах концепцію утворення всесвіт, зародження матерії з поділом її на дві складових Інь і Ян і зародження руху ци у Всесвіті.

За сформованою вже традицією, в цей день люди, що займаються Тай-цзі і Цигун, проводять не тільки масові показові заняття, але й безкоштовні класи, навчаючи охочих приєднатися до філософії Тай-цзі і Цигун і здоровому способу життя.

Засновники Всесвітнього дня Тай-цзі і Цигун Білл Дуглас (Bill Douglas) і Анжела Вон-Дуглас (Angela Wong-Douglas) щорічно беруть участь в центральних заходах Дня.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.