Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:13:19

Сад для ледарів. 8 невибагливих кімнатних рослин

26.03.2017   13:14Агенцiя

Напевно, ніхто не відмовився б мати вдома гарний міні-сад. Але доглядати за ним може далеко не кожен.

Саджання, поливи, обприскування, підживлення, добриво для ґрунту - все це вимагає багато часу та сил.

Для тих, хто любить зелень в інтер'єрі, але не дуже полюбляє всі ці складні процедури, у нас є хороша новина.

Існують такі кімнатні рослини, доглядати за якими зможуть навіть найзатятіші ледарі.

І сьогодні ми про них розповімо.

Товстянка



Товстянка добре знайома всім під назвою "грошове дерево" або "дерево успіху". Завдяки м'ясистим листям, які добре утримують вологу, вона не потребує того, щоб її часто поливали. Якщо у вас в квартирі сухе повітря - також не біда, вона чудово його переносить. До сонячного світла у неї також немає особливих вимог. Загалом, не рослина - а подарунок. Догляду не потребує, а з точки зору фен-шуй - суцільна позитивна енергетика.

Сансевієрія



Сансевієрію в народі називають "тещиним язиком". Ця рослина родом з посушливих і кам'янистих регіонів, тому абсолютно не боїться сухості. Взимку сансевієрію можна взагалі не поливати - вона просто перестане рости до весни. Протяги для неї також не страшні, тому навіть садівникові-початківцю буде не складно доглядати за цією рослиною.

Хлорофітум



Дуже елегантно та вишукано виглядає хлорофітум, до того ж абсолютно не вимагає особливого догляду. Він не боїться ні сухості, ні надлишку вологи, ні спеки, ні холоду, ні сонця, ні тіні. Крім того, хлорофітум відмінно очищає повітря, поглинаючи шкідливі речовини, які знаходяться в ньому.

Аспідістра



За здатність стійко переносити спеку та холод, цю рослину прозвали «чавунною». Навіть без хорошого догляду аспідістра може дожити до 100 років. Вона любить світло (тільки не прямі сонячні промені), але і в тіні відчуває себе абсолютно спокійно, не страждає ні від надлишку вологості, ні від її нестачі. Протягів вона також не боїться, тому вирощувати її можна не лише в закритому приміщенні, а й на балконі або веранді.

Спатифілум



Біло-зелений красень спатифілум розкішно виглядає і не вимагає особливого догляду. Особливо гарний він тим, що цвіте круглий рік. Однак, якщо протягом довгого часу забувати його полити, його листочки можуть прив’янути, але варто знову окропити ґрунт живильною вологою і він оживає. Єдине, про що потрібно пам'ятати, - ця квітка не любить холоду та протягів.

Філодендрон



Філодендрон - уродженець Латинської Америки, де він, як правило, зростає у вологих тропічних лісах. Зрозуміло, ґрунт в його горщику завжди повинен бути вологим, а листочки потрібно частіше обприскувати з пульверизатора, але, мабуть, це його єдина примха. У всьому іншому він абсолютно не примхливий. Філодендрон, як і хлорофітум, добре очищає повітря від шкідливих речовин. Потрібно лише пам’ятати, що листя і стебла цієї рослини отруйні, тому тримати його потрібно в місці, недоступному для дітей і домашніх тварин.

Плющ



Плющ, який звисає або стелиться по стіні, виглядає дуже ефектно. До того ж його можна підрізати, щоб надати ту форму, яка вам подобається. А ось доглядати за ним зовсім не складно. Все, що потрібно плющу, - це тінисте тепле місце та рівномірний полив. До речі, ця рослина з дуже позитивною історією - ще в Стародавній Греції вона вважалася символом любові та радості.

Сингоніум


За своїм зовнішнім виглядом сингоніум з його великим, характерним листям, зовсім не схожий на плющ. А ось для того, щоб добре себе почувати, цим двом рослинам необхідні практично однакові умови - неяскраве освітлення, температура від 15 до 23 градусів і періодичний полив. Створити такі умови у себе вдома не складе жодних труднощів, чи не так?

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини