Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:31:27

Поради для розкішного волосся

19.03.2017   13:00Агенцiя

Про вино, спорт, салонні процедури і все, що впливає на красу і здоров'я волосся.

Трихолог і косметолог Тетяна Мельничук пояснює, як визначити тип шкіри голови без тріхоскопа, мити чи не мити волосся щодня, який шампунь брати в тренажерний зал, кому підійде дитячий шампунь "без сліз", як пов'язані червоне вино і душ Шарко з густотою шевелюри і ще багато практичного і цікавого з життя волосся.

1. Як линяють тварини, так "линяємо" і ми - навесні і восени. Від сезонного випадіння нікуди не дітися. Не панікуйте! Мінус 60 волосин в день при середній густоті - це нормально.

2. Тугий хвіст і нарощування можуть прорідити шевелюру на 30%. Під сальної залозою у нас знаходиться м'яз, що піднімає волосся. Під нею - стовбурові клітини, вони ж майбутні волосяні фолікули. Жорстка туга заколка або вага приклеєних локонів тримають цей м'яз в постійному гіпертонусі. Від цього страждає зона зі стовбуровими клітинами. "Волосся", звичайно, оновиться, але не в тому обсязі, що був до нарощування. Знімаючи штучні пасма, робіть перерву на 3-4 місяці, щоб відновити колишню густоту.

3. Це правило стосується і вій. Знімаючи вії, почекайте з нарощуванням. Вії відновлюються швидше і легше, ніж волосся. Вже через 2-3 місяці ви отримаєте оновлені вії.

4. Стрес - одна з головних причин аномального випадання. Волосся реагує на адреналін. Через 2-3 місяці після стресової ситуації чекайте позапланову "линьку". Хочете мати гарні локони, уникайте емоційних хвилювань! Якщо це можливо, звичайно.

5. Рішення виключити з раціону білок призведе до ламкості і порідіння. Волосся на 80% складається з білка: кератіноціди, фібробласти, тріхоціди - це білкові клітини. Для нормального їх будівництва необхідні білки і амінокислоти - "цеглини" і "розчин", з яких будується волосся.

6. Масаж шиї - відмінний засіб боротьби з випаданням. Не дивуйтеся, якщо трихолог призначить вам його в якості одного із засобів терапії. Спазм шийних судин цілком може бути тією самою причиною патологічної "линьки". Гарне кровопостачання шкіри - запорука безперебійного і достатнього харчування волосяних фолікулів. Go в душ Шарко!

7. З ким ви спите - волоссю неважливо. На відміну від того, скільки ви спите! Чим довше час сну, тим більше блиску в волоссі. Чим менше спите, тим тьмяніше ваші пасма.

8. Краща зачіска для сну при хорошій довжині - вільна коса-колосок. Відсутність натягу означає відсутність спазму судин. Така зачіска допоможе сформуватися новим фолікулам і не буде заважати спати тим, хто поруч.

9. Не бійтеся розчісуватися! Коли настає природна фаза випадіння волосся (а триває вона 5-6 тижнів), багато хто робить помилку і намагається рідше користуватися гребінцем, щоб волосся випадало якомога менше. Справа в тому, що практично мертва волосина, може довго триматися в волосяний лунці. А її вже підпирає новий, здоровий волосок. Розчісуйте, оновлюйте своє волосся!

10. 50% шкірного сала на поверхні всього нашого тіла виробляє саме шкіра голови! Ексфоліація її принаймні раз в тиждень - корисний і необхідний ритуал. Але використовуйте правильні екфоліанти. Соляні скраби - це взагалі табу. Вони не тільки дряпають шкіру, але і тягнуть воду з епідермісу. Для волосистої частини голови кращим варіантом стануть хімічні пілінги на основі гліколевої кислоти - вона легко розчиняє сальні пробки. У тріхологічних лініях можна підібрати пілінг саме для свого типу шкіри: саліциловий, глиняний або гліколевий.

11. Як самостійно визначити тип шкіри голови без тріхоскопа? Задайте собі питання: як часто доводиться мити голову?

* Щодня - жирний тип.

* 1 раз в 5-7 днів - сухий тип.

* 1 раз в 2-3 дня - комбінований тип (абсолютна норма).

12. Жирні коріння і сухі кінчики - скарга 60% дівчат, які звертаються до трихолога. Чому так? Виною всьому неправильний шампунь. Середньостатистична дівчина, не враховуючи проблем шкіри голови, підбирає шампунь не для шкіри, а для стержня волоса (як правило, в супермаркеті): щоб зволожував, склеював посічені кінчики, дарував гладкість. Такий Шапмунь містить надлишок силіконів, масла і кондиціонуючі речовини для розгладження стрижня. Його pH, зазвичай, вище pH шкіри голови, тому він не в змозі якісно очистити її від шкірного сала, пилу і рогових лусочок. Коріння стає все жирніше, але стовбур як і раніше не отримує достатнього зволоження. Ідеально підібраний шампунь швидко вирішить цю проблему.

13. Все, що потрібно вимагати від шампуню - це якісне очищення. Він призначений саме для цього. Сульфати і парабени - два головних очищувальних компонента в шампуні. Саме вони позбавляють шкіру від жиру. Але сульфати і парабени бувають різної якості: бюджетні продукти нафтопереробки (як в засобах мас-маркету) або дорогі у виробництві витяжки з рослинних екстрактів, наприклад, з кокосового горіха. Вартість цих інгредієнтів відбивається на ціні шампуню.
Відома істина: за якість доводиться платити.

14. Жирна шкіра голови має pH 7.0-7.2, її добре очищає слабокислий шампунь з pH 3,2-3,5. Якщо шкіра голови суха - її pH 2,3, очистити і привести її кислотність в норму допоможе шампунь з кислотністю 6.0 (такий pH у дитячих шампунів "без сліз", а ще у оболонки ока, тому вони і не "щипають очі").

15. Мийте голову у міру забруднення, навіть якщо це доводиться робити два рази на день. Біля кожного волосяного фолікула розташована сальна залоза, яка продукує шкірне сало. У декого вона одна, у іншого - дві, а може бути і шість! Це генетика.

16. Якщо шкіра голови потребує занадто частого миття, придбайте два шампуні - глубокоочіщающій і нейтральний. І чергуйте їх. pH нейтрального завжди буде в межах 5.0 -5,5 (на флаконі зазвичай є позначка "для щоденного миття"). Тоді епідерміс волосистої чаастини здебільшого не буде пересушений і перестане компенсувати недолік вологи шкірним салом.

17. Кондиціонер і масло, втерті в корені волосся, не зволожать суху шкіру. Необхідно зволожити "скальп"? Зверніться до тріхологічних лінійок. У них ви знайдете зволожуючі сироватки і лосьйони на основі гіалуронової кислоти. Їх текстури і склад легко проникають в шкіру, не лягають оклюзивною плівкою і не провокують підвищення сальності.

18. Увага! Тип шкіри голови протягом життя може змінитися! Сьогодні ви миєте голову кожен день, і ваші чотири (або всі шість) сальні залози працюють на повну потужність, а завтра ви переїхали в іншу країну, де клімат, склад, кислотність води, а також зміна дієти зменшують темпи вироблення шкірного сала. І ось ви вже миєте голову раз в три дні! Або наступила вагітність, і підвищився естроген. І (бінго!) Ви щаслива володарка нормального типу шкіри голови. Підбирайте шампунь, орієнтуючись тільки на поточний стан волосся. Не керуйтеся силою звички.

19. Після басейну і спортазалу мийте голову шампунем! Використовуйте нейтральний pH 5.0-5.5. Він очистить шкіру від солей, які виробилися з потом під час тренування, призведе кислотність голови в норму після хлору з басейну.

20. Здоровий об’єм і платиновий блонд - завдання важке, але цілком реальне. Незважаючи на те, що освітлення руйнує кутикулярний шар і волосся не просто випадає, а й ламається, за допомогою інтенсивного домашнього догляду і салонних процедур з цим можна успішно боротися. Завдання номер один для блондинок - зволоження. Обов'язковий ритуал: кондиціонер, маска, масло, щоденний спрей-сироватка для зволоження протягом дня. А "важка артилерія" у вигляді курсу салонного зволоження допоможе не тільки зберегти довжину і густоту, але і зробити блонд по-справжньому розкішним.

21. Не зайвим буде нагадати, що кондиціонери, маски і масла наносяться тільки на волос і кінчики.

22. Кератин-ламінування не лікує волосся. У його складі важкі силікони, які гарячою "праскою" просто запаюють кутикулу на певний час, наприклад, на два місяці. Через два місяці силікон залишає волосся разом з лусочками кутикулярного шару, і ви помітите, що стан локонів став набагато гіршим, ніж до ламінування.

23. Келих хорошого червоного вина ввечері здатний трохи простимулювати ріст волосся. Червоне вино містить рослинні естрогени і стимулює наші фібробласти до здорового поділу. А фібробласти виробляю колаген, еластин і гіалуронову кислоту. Здорова, зволожена шкіра голови - здорове волосся. Якщо, звичайно, ви обмежилися лише одним келихом.

bhub.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини