Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:15:49

У другiй половинi березня науковці прогнозують серiю магнiтних бур

19.03.2017   11:38Агенцiя

Фахiвцi попереджають про загрозу погiршення стану здоров'я

Повідомляє газета Експрес.

- Коли раптово без видимих причин у нас погiршується самопочуття, з'являються слабкiсть, вiдчуття запаморочення, бiль голови, причиною може бути саме магнiтна буря, - каже Михайло Рябов, член Європейської астрономiчної спiльноти. -  Їх причиною є спалахи на Сонцi, через кiлька днiв пiсля чого (коли зарядженi частинки доходять до Землi) вiдбувається збурення магнiтного поля нашої планети.

Вiдповiдно до статистичних даних, саме пiд час посилення геомагнiтної активностi бiльшає дорожньо-транспортних пригод, бо в такi днi в людини погiршується реакцiя.

- Вважають, що магнiтнi бурi становлять небезпеку лише для пенсiонерiв чи осiб зi слабкими судинами, -- каже Наталiя Кризина, заслужений лiкар України. -- Але на такi явища насправдi реагує органiзм кожної людини, просто по-своєму. За спостереженням, навiть у студентiв пiд час магнiтних бур вiдзначають погiршене сприйняття iнформацiї та бiльшу кiлькiсть помилок. Найважчими ж наслiдками бурi можуть бути стрибки тиску, бiль голови, запаморочення, двоїння в очах, шум у вухах, погiршення емоцiйного стану.

Спокiйно перенести такий перiод допоможуть заспокiйливi чаї з м'яти, ромашки та мелiси. А ще не перепрацьовуйте, бiльше бувайте на свiжому повiтрi й намагайтесь не нервувати.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.