Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 жовтня, 07:02:46

8 простих рецептів смачних пісних солодощів

05.03.2017   13:35Агенцiя

Піст - це ще не привід відмовляти собі в солоденькому.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептами десертів, для приготування яких використовуються лише пісні продукти.

До того ж, вони настільки гарні, що припадуть до смаку навіть тим, хто не дотримується посту.
 

ЦУКЕРКИ З ГОРІХІВ І СУХОФРУКТІВ
 

100 г горіхів
100 г кураги
100 г чорносливу

1. Горіхи та сухофрукти подрібнити у блендері або м'ясорубці.
2. Всі інгредієнти добре перемішати і з отриманої маси сформувати цукерки-кульки.
3. Покласти цукерки на дошку або деко і поставити в холодильник на кілька годин.
 

ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО З АПЕЛЬСИНОМ І АВОКАДО
 

1 авокадо
1 апельсин
3 ст. ложки порошку какао
3 ст. ложки цукру

1. Зняти цедру з апельсину та видавити з нього сік.
2. Авокадо очистити і порізати на шматки.
3. Подрібнити в блендері авокадо та цедру лимона, додати цукор, какао, апельсиновий сік і добре перемішати.
4. Покласти у форму і поставити в морозилку на ніч.

МАКОВИЙ РУЛЕТ



2 склянки борошна
1 склянка води
1 ч. ложка сухих дріжджів
1 ч. ложка цукру для тіста
2 ст. ложки рослинної олії
1 склянка маку
1 склянка цукру для начинки
1 ст. ложка крохмалю
½ ч. ложки солі

1. Дріжджі розвести в теплій воді, додати борошно, рослинну олію, цукор і сіль. Замісити тісто і дати йому трохи постояти.
2. Мак замочити у воді на півгодини. Злити воду, мак перетерти з цукром і крохмалем.
3. Тісто розкачати в тонкий пласт, зверху рівномірно викласти макову начинку. Згорнути тісто у рулет.
4. Випікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

БАНАНОВО-ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО



2 банани
1 склянка борошна
1 склянка вівсяних пластівців
½ склянки родзинок
2 ст. ложки рослинної олії
½ склянки цукру
Сіль на кінчику ножа

1. Банани подрібнити у блендері до стану пюре.
2. Змішати в мисці всі інгредієнти.
3. З отриманої маси сформувати печиво і покласти його на деко, застелене пергаментом.
4. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

ЦИТРУСОВИЙ СОРБЕТ



2 мандарини
1 лимон
1 апельсин
1 склянка цукру
1 склянка води

1. З цитрусів зняти цедру, покласти її у каструльку, всипати цукор, влити воду і варити на повільному вогні, щоб вийшов сироп. Цедру вийняти, сироп охолодити.
2. Очищені цитруси подрібнити до стану пюре в блендері.
3. Змішати пюре з сиропом, поставити в морозилку на 1 годину. Вийняти і ще раз все перемішати блендером. Повторити процедуру ще два рази з інтервалом в 1 годину.
4. Покласти у формочки і дати настоятися в морозилці протягом декількох годин (можна залишити на ніч).

ПЕЧЕНИЙ ГАРБУЗ З ЯБЛУКАМИ



500 г м'якоті гарбуза
3 яблука
½ склянки цукру
1 ст. ложка борошна
2 ст. ложки рослинної олії
½ ч. ложки солі
За бажанням - кориця, мускатний горіх

1. Гарбуз і яблука без шкірки і насіння нарізати скибочками.
2. Змастити скляну форму для запікання олією та викласти шарами скибочки гарбуза і яблук.
3. Змішати цукор, борошно, сіль і спеції. Посипати цією сумішшю яблука та гарбуз, скропити рослинною олією.
4. Запікати в духовці 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

ШОКОЛАДНИЙ ПИРІГ З ГОРІХАМИ



1,5 склянки борошна
½ склянки цукру
3 ст. ложки меду
1 склянка води
2 ст. ложки порошку какао
2 ст. ложки рослинної олії
1 ч. ложка соди
1 склянка горіхів (можна різних)
За бажанням - кориця, кардамон

1. Налити в каструльку воду, додати цукор, мед і олію, поставити на вогонь та, помішуючи, довести до однорідного стану. Остудити.
2. Додати какао, подрібнені прянощі й перемішати, всипати борошно і збити міксером.
3. Горіхи порізати ножем і всипати в тісто, перемішати.
4. Покласти тісто на змащену олією форму та випікати 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

ЛИМОННЕ ЖЕЛЕ



1 лимон
3 склянки води
1 склянка цукру
25 г желатину

1. Зняти цедру з половини лимона, замочити у воді, віджати. З лимона вичавити сік.
2. Влити воду в каструльку, всипати цукор, розмішати і довести до кипіння.
3. Додати цедру та желатин. Постійно помішуючи, ще раз довести до кипіння. Влити лимонний сік.
4. Гарячий сироп процідити крізь марлю, трохи остудити та налити у форму або вазочки.
5. Поставити в холодильник на кілька годин для застигання.

До теми. Що приготувати в піст: 10 рецептів сніданків

k1.ua

Останні новини Чернігівщини

Поки триває відновлення електропостачання, всі критичні служби діють за відпрацьованим планом – В’ячеслав Чаус про ліквідацію наслідків обстрілів енергосистеми 10:19

Ліквідація наслідків обстрілів енергооб’єктів російськими терористами – з цього питання начальник ОВА В’ячеслав Чаус провів термінове засідання обласної комісії з питань з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Залучено і всіх комунальні служби міста Чернігова.

«Вистояли. Вижили. Переможемо»: у Чернігові презентували фільм про захисників і захисниць та вручили почесні нагороди 09:38

Традиційно 1 жовтня українці відзначають День захисників і захисниць. В обласному центрі вітали військовослужбовців, рятувальників і правоохоронців.

День захисників та захисниць України: у Чернігові вшанували воїнів та підняли «Прапор Надії» 09:16

Учора у Чернігові біля Катерининської церкви замайорів «Прапор Надії». Це символ віри у повернення українських полонених і зниклих безвісти. Його підняв колишній військовополонений, воїн 119 окремої бригади Регіонального управління Сил ТрО «Північ» Сергій Маценко.

2 жовтня: цей день в Україні і світі 09:12

2 жовтня відзначають Міжнародний день боротьби проти насилля, Міжнародний день соціального педагога, Всесвітній день без алкоголю, Всесвітній день сільськогосподарських тварин, Всесвітній день повітряної кульки, Всесвітній день гри, День аудіофіла.

Прилуцькі поліцейські затримали чоловіка, який завдав смертельних тілесних ушкоджень власній матері 11:31

Оперативники Прилуцького районного відділу поліції затримали 45-річного мешканця Линовицької громади, який завдав своїй 70-річній матері тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до її смерті. Чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини