Смачні рецепти вихідного дня. Італійські ласощі - тірамісу
Якщо вам скажуть: Італія, десерт. Впевнена - перше, що прийде багатьом на розум, - це тірамісу.

Це один з найпопулярніших десертів у світі, історія виникнення якого досі залишається питанням!
Наближається День закоханих, а це означає, що у вас є ідеальна нагода порадувати близьких смачним десертом!
Мабуть, це один з найвідоміших на весь світ італійських десертів!
Продукти на 8 порцій:
Для яєчного крему: яєчні жовтки - 150 г, цукор - 290 г, вода - 90 г, ванільний екстракт - 1 ч. Л.
Основні: маскарпоне - 500 г, вершки 33-35% - 400 г,
печиво цукрове - 200 г, кава еспресо - 250 мл, какао-порошок - 50 г
Приготування:
КРОК 1
У чашу міксера покласти яєчні жовтки (у рецепті вказано кількість жовтків в грамах, але це приблизно 8 шт.) І почати збивати на слабких оборотах. Одночасно в невеликій каструльці змішати цукор з водою і довести сироп до температури 121 ° C! Отриманий сироп влити цівкою в напівзбиті жовтки і, збільшивши швидкість міксера, продовжувати збивати до збільшення в обсязі яєчної маси. Крім того вона має стати світлішою. Яєчна суміш повинна також повністю охолонути (приблизно 10 хвилин). Має вийти близько 450 г пастеризованого яєчного крему.
КРОК 2
Тепер треба збивати охолоджені вершки, але не до стану «піків», тобто, не дуже сильно.
КРОК 3
Окремо в мисці розм'яти лопаткою (або дерев'яною ложкою) маскарпоне і обережно, плавними рухами змішати його зі збитими жовтковим кремом.
КРОК 4
В кінці додайте вершки і перемішайте до отримання гладкого повітряного крему.
КРОК 5
Окремо заздалегідь зварити каву. Перелити каву в глибоку миску і дати повністю охолонути! До речі, до кави можна додати і цукор, і цукровий сироп, і лікер типу коньяк, ром, кавовий лікер! Дивіться на свій смак.
КРОК 6
Тепер взяти форму з бортиками бажаного розміру і викладати шарами: змочене в каві печиво, крем, печиво, крем. Якщо використовуєте савоярді, то як мінімум робіть 2 шари печива, мені подобається десерт вище, тому я роблю 4 шари. У готовому вигляді десерт прекрасно тримає свою форму!
КРОК 7
Готовий десерт прибрати в холодильник мінімум на 4 години (краще всього на всю ніч). Перед самою подачею на стіл посипати верх десерту какао!
КРОК 8
Подавати можна холодним із холодильника (за принципом десерту-семіфредо), так і давши нагрітися хвилин 20. Як вам більше подобається.
Цікаво. Справжнє тірамісу не повинно різатися ножем. Його треба розкладати ложкою.
Останні новини Чернігівщини
Сучасні технології проти раку: у Чернігові обговорили досягнення ядерної медицини 17:07
Фахівці з ядерної медицини, радіаційної онкології та суміжних галузей з різних регіонів України зібралися в Чернігові, щоб обговорити сучасні досягнення ядерної медицини в Україні
На Чернігівщині службовця підозрюють у розтраті понад 200 тисяч гривень з програми «єВідновлення» 17:03
Службовець сільради Ніжинського району підозрюється у розтраті понад 200 тис. грн бюджетних коштів на відновленні пошкодженого житла
Назарій Остапчук — чемпіон світу з пара-армрестлінгу! 12:16
З 10 до 23 вересня в місті Албена (Болгарія) відбувається чемпіонат світу з пара-армрестлінгу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Ринок праці мовою цифр 11:57
Спортсмени Чернігівщини здобули командні та особисті нагороди чемпіонату України з бойового самбо 11:53
Цими вихідними у Києві паралельно з Кубком України серед дорослих розділ «Лайт» відбувся і чемпіонат України з бойового самбо розділ «Про-фул» серед дітей старшого віку (2015-2016 рр.н.), юнаків молодшого віку (2013-2014 рр.н.) та юнаків середнього віку (2011-2012 рр.н.)