Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:47:21

Смачні рецепти вихідного дня. Італійські ласощі - тірамісу

12.02.2017   12:09Агенцiя

Якщо вам скажуть: Італія, десерт. Впевнена - перше, що прийде багатьом на розум, - це тірамісу.

Це один з найпопулярніших десертів у світі, історія виникнення якого досі залишається питанням!
Наближається День закоханих, а це означає, що у вас є ідеальна нагода порадувати близьких смачним десертом!

Мабуть, це один з найвідоміших на весь світ італійських десертів!

Продукти на 8 порцій:
Для яєчного крему: яєчні жовтки - 150 г, цукор - 290 г, вода - 90 г, ванільний екстракт - 1 ч. Л.

Основні: маскарпоне - 500 г, вершки 33-35% - 400 г,
печиво цукрове - 200 г, кава еспресо - 250 мл, какао-порошок - 50 г

Приготування:

КРОК 1

У чашу міксера покласти яєчні жовтки (у рецепті вказано кількість жовтків в грамах, але це приблизно 8 шт.) І почати збивати на слабких оборотах. Одночасно в невеликій каструльці змішати цукор з водою і довести сироп до температури 121 ° C! Отриманий сироп влити цівкою в напівзбиті жовтки і, збільшивши швидкість міксера, продовжувати збивати до збільшення в обсязі яєчної маси. Крім того вона має стати світлішою.  Яєчна суміш повинна також повністю охолонути (приблизно 10 хвилин). Має вийти близько 450 г пастеризованого яєчного крему.

КРОК 2
Тепер треба збивати охолоджені вершки, але не до стану «піків», тобто, не дуже сильно.

КРОК 3
Окремо в мисці розм'яти лопаткою (або дерев'яною ложкою) маскарпоне і обережно, плавними рухами змішати його зі збитими жовтковим кремом.

КРОК 4
В кінці додайте вершки і перемішайте до отримання гладкого повітряного крему.

КРОК 5
Окремо заздалегідь зварити каву. Перелити каву в глибоку миску і дати повністю охолонути! До речі, до кави можна додати і цукор, і цукровий сироп, і лікер типу коньяк, ром, кавовий лікер! Дивіться на свій смак.

КРОК 6
Тепер взяти форму з бортиками бажаного розміру і викладати шарами: змочене в каві печиво, крем, печиво, крем. Якщо використовуєте савоярді, то як мінімум робіть 2 шари печива, мені подобається десерт вище, тому я роблю 4 шари. У готовому вигляді десерт прекрасно тримає свою форму!

КРОК 7
Готовий десерт прибрати в холодильник мінімум на 4 години (краще всього на всю ніч). Перед самою подачею на стіл посипати верх десерту какао!

КРОК 8
Подавати можна холодним із холодильника (за принципом десерту-семіфредо), так і давши нагрітися хвилин 20. Як вам більше подобається.

Цікаво. Справжнє тірамісу не повинно різатися ножем. Його треба розкладати ложкою.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини