Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:32:50

8 лютого у поліцейській операції вперше була задіяна собака

08.02.2017   07:37Агенцiя

Людина дуже давно оцінив в собаці гострий нюх, тонкий слух, витривалість, невибагливість, силу, відданість господареві й інші, не менш корисні, якості.

У свою чергу, собака стала самим відданим людині твариною, його кращим другом і помічником. У 19 столітті в Європі значного розмаху набуває використання собак на поліцейській службі.

Вперше собака була задіяна 8 лютого 1816 року в англійському графстві Абердіншир, що на північно- сході Шотландії, при арешті злочинної зграї, що займалася контрабандою віскі. Поліцейському Малкольм Гіллеспі здорово допоміг бультер'єр, надресирували кидатися спереду на втікаючих коней. Кінь при такому нападі ставала дибки, а вершник опинявся на землі.

Такі факти застосування собак в роботі поліції мали місце в Німеччині, Англії, Франції, Росії і деяких інших країнах. Наприклад, в Англії (друга половина 19 століття) для боротьби зі злочинцями була виведена нова порода службового собаки — бульмастиф, що відрізнялася від усіх інших раніше відомих порід своїм лютим характером.

У Німеччини першої поліцейської собакою по праву вважається ротвейлер, який зарекомендував себе як чудовий пошуковик. Не менш охоче німецькі поліцейські використовували у своїй роботі ще одну породу — доберманів.

Регулярне застосування дресированих собак в поліцейській практиці було вперше введено в 1899 році в бельгійському Генті.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини