Рецепт дня. Смачні тістечка з яблуками та горіхами
Пирожное "Kвадратики с яблочным конфитюром и ореховой крошкой"
Песочное тесто * (+/- 30 шт): 110 г просеянной муки, 30 г молотого миндаля, 30 г сахарной пудры, 100 г холодного сливочного масла(порезать на кубики), щепотка соли, 1 желток, 1 ст.ложка холодной воды или молока (по необходимости), 600-700 г яблочного конфитюра
Ореховая крошка**: 40 г муки, 40 г мелко нарубленного фундука, 50 г холодного сливочного масла, 50 г сахара, 1 ст ложка "Кальвадоса"(или бренди )
Форма:23*23
Духовка 170-175 гр(средняя полка)
1. В комбайне(насадка "металлический нож") вместе смешать ("нарубить") "в крошку": муку,сахарную пудру,миндаль и масло. Это же можно сделать и вручную "порубив" в крошку все указанные продукты. Добавить желток (за надобностью добавить 1 ст.ложки холодной воды или молока) ,перемешать(недолго) только до момента начала формирования теста.
2. Руками обмять тесто, сформировать его в пласт высотой 1 см,завернуть в пищевой нейлон и положить на 30 -40 минут в холодильник.
3. Вынуть охлажденное тесто из холодильника,разложить его между двумя листами бумаги для выпечки(бумагу слегка "припорошить" мукой, чтобы тесто не сильно прилипало) и раскатать в квадрат 23*23 см (высотой 0.5 см ) . Положить тесто в форму.Аккуратно снять верхний лист бумаги и наколоть тесто вилкой.
4.Поставить выпекаться в заранее нагретую духовку. Выпекать 12-15 минут до момента когда тесто начинает "принимать золотистый оттенок".
5. Пока корж печется приготовим ореховую крошку: В той же миске где готовилось тесто,с той же насадкой смешать ("рубить") муку, фундук, масло, сахар и кальвадос в крупную "крошку".
6. Вынуть тесто из духовки (духовку не выключать), намазать сверху толстым слоем конфитюра (приблизительно 1.5 см высотой), сверху посыпать ореховой крошкой.
7.Поставить выпекаться в течении 15-20 минут пока "крошка" не станет золотистой.
8. Вынуть из духовки, дать полностью остыть и нарезать на маленькие квадратики.
Примечания:
* Песочное тесто на желтках и с заменой сахара на сахарную пудру делает тесто более рассыпчатым и нежным.
** Ореховая крошка,это ни что иное как одна из разновидностей крошки для крамбол...так что ее можно использовать не только для пирожных-пирогов,а так же для приготовления крамболa/ей.
Останні новини Чернігівщини
Чернігів і Амстердам стали партнерами в європейському проєкті кліматичної нейтральності 11:42
Місто Чернігів отримало європейського партнера — місто Амстердам — у межах міжнародного проєкту SUN4Ukraine (Sustainable Urban Net Zero Network for Ukraine).
Медицина без бар’єрів: у Бобровицькій громаді працює мобільна клініка 11:39
Доступність медичних послуг – один із пріоритетів Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Над цим на Бобровиччині працюють як лікарі, так і керівництво громади разом з депутатським корпусом.
У Чернігові відкрилася фотовиставка «Обличчя стійкості» 11:22
23 жовтня у Чернігові відкрилася фотовиставка «Обличчя стійкості», присвячена незламності українських жінок у період війни, та організована Коаліцією «Чернігівщина 1325».
У січні-вересні 2025 року на Чернігівщині сплачено 30,7 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску 11:07
У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-вересні 2025 року сплачено 19,4 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 25,4 відс. (на 3,9 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2024 року.
До Всесвітнього тижня ядерної науки: у 100 школах проведуть XR-виставку «Чорнобиль у війні: уроки ядерної безпеки» 10:12
Вперше в Україні до Nuclear Science Week — Всесвітнього тижня ядерної науки — музейники, науковці та освітяни запускають одразу у 100 школах XR-виставку «Чорнобиль у війні: уроки ядерної безпеки».