Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:50:00

Популярні, але не ефективні здорові звички

29.01.2017   15:40Агенцiя

Сучасне суспільство всіляко намагається виробляти "здорові звички", які здатні зміцнити організм і поліпшити самопочуття.

Безумовно, багато з таких звичок дійсно корисні, але деякі з них, які є популярними, не лише не ефективні, але і можуть бути шкідливими.

1. Свіжий сік

Існує думка, що свіжовичавлений сік дуже корисний для організму і це дійсно так до певної міри. Проте в чистому вигляді напій містить значну кількість цукру. Більш корисно буде з'їсти цілий фрукт, оскільки там є клітковина, яка сприяє правильному засвоєнню їжі.

2. Робота стоячи

Ще одна популярна помилка, що робота за стоячим столом має безліч переваг для здоров'я. Проте з наукової точки зору факт того, що від стоячої роботи є користь для фігури або організму, не підтверджений. Інколи внаслідок такої "здорової звички" у людини може розвинутися варикозне розширення вен.

3. Вітаміни і мультивітаміни

Багато хто звик вживати вітаміни, щоб зміцнити свій організм, проте дослідження показують, що останній отримує потрібні речовини зі звичайних продуктів. Досить включати в раціон рибу, яйця, фрукти і інші продукти, що містять корисні речовини. Крім того, переносимість окремих вітамінів у кожного різна і самовільно регулярно вживати такі препарати часто навіть небезпечно.

4. Відмова від жовтка

Йдеться про яйце, коли багато хто з'їдає тільки білок, оскільки жовток вважають шкідливим. Як правило, холестерин, що міститься в жовтках, не впливає на рівень цієї органічної сполуки у вашій крові, тільки якщо у людини не спостерігається яких-небудь серйозних захворювань серця.

5. Відмова від жирів

Відмовляючись від жирів слід пам'ятати, що причиною ожиріння є переїдання. Сам по собі жир досить корисний і навіть потрібний, чого не можна сказати про рафінований цукор, наприклад. Солодкий знежирений йогурт принесе значно менше користі, ніж морська риба, що містить ненасичені жири.

6. Страх "хрускотіти" кісточками пальців

До недавніх пір вважалося, що якщо "хрускотіти" суглобами, то це поганий знак, який в майбутньому може призвести до проблем. Проте дослідники з канадського Університету Альберта запевняють, що цей звук обумовлений речовинами, які стискаються і надають еластичності суглобам. Вчені вважають, що чим голосніше тріщать при стискуванні пальці, тим більше там "змащуючих речовин", а шансів зіткнутися з артритом навпаки менше.

7. Відмова від мікрохвильових печей

Є поширена думка, що мікрохвильові печі вбивають в продуктах поживні речовини, але представники Гарвардського університету вважають інакше. По факту, мікрохвильова піч задіює енергію хвиль, щоб змусити молекули їжі коливатися швидше, нарощуючи енергію у вигляді тепла. Безумовно, частина поживних речовин при цьому розпадається, проте обумовлено це процесом нагрівання, а не методом. Неважливо, використовується при цьому мікрохвильова або газова піч.

8. Дезинфікуючі засоби для рук

Норовирус і C. difficile, які являються двома найбільш поширеними вірусами, демонструють стійкість до дезинфікуючого гелю. Очевидно, що немає ніякого сенсу кожного разу поливати руки не дуже корисною хімією, яка, до того ж, в даному випадку неефективна. Досить просто мити руки зі звичайним милом.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.