Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:44:45

"Краса врятує світ, і в першу чергу, від війни" ВІДЕО

04.01.2017   10:01Агенцiя

Так вважають в чернігівській арт-студії «Колібрі». З якими мріями і якою красою зустріли Новий рік вихованці маленької яскравої пташки, розповідають наші кореспонденти.

Від 3 до 103 років – так, напівжартома-напівсерйозно визначають вік своїх вихованців в чернігівській арт-студії «Колібрі». 280 учнів навчаються тут бачити, розуміти, відтворювати і творити красу. Софійка Шевкопляс вже 6 рік поспіль відвідує заняття, і у 2016 здобула перше місце  на міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «На семи пагорбах».

Софія Шевкопляс, вихованка «Колібрі»: «У мене улюблений колір жовтий, він такий найбільш яскравий, як сонце. Також мої батьки дуже підтримують мене, радіють, коли я займаю якісь місця».

Ще один здобуток «Колібрі» торік – кубок України з художньої творчості на 11 Міжнародному фестивалі мистецтв «Любов до життя».

Андрій Сагайдачний, художник, викладач арт-студії «Колібрі»: «Спір такий був у 15 столітті, ще коли Мікеланджело сказав, що я можу поспорити на 100 злотих з Да Вінчі, Рафаелем, що ви не намалюєте так, як діти. Ті відповіли, що це просто, взяли фарби і… нічого в них не вийшло. Чому? Тому що у них в голові всі аспекти професійної діяльності, все по правилам – так не можна, такі кольори не поєднуються, форми відточені».

Лілія Ібрагімова, керівник арт-студії «Колібрі»: «Я вважаю, що це головне — завжди бачити гарне в житті, краса — це мабуть і є те найголовніше, що завжди надихає і витягу у будь-якому стані – війна-не війна. Це той рівень, про який люди мріють і тягнуться весь час. Для мене краса ось саме це, така мрія,  куди ми йдемо, мрія на краще життя».

Малюють і мріють – про сонце і вітер, небо і зорі, водоспади і гори, північне сяйво…

Лілія Ібрагімова, керівник арт-студії «Колібрі»: «Ви знаєте, дуже цікаво, тому що діти мріють про нову Україну, про майбутнє, навіть я бачу, як вони постять в фейсбуці, коли пишуть, що потрібно зробити, аби залишитись в Україні, чому у нас дуже гарно. Це така нова хвиля, якої раніше не було. А так мріють про те, що і завжди – цукерки, подарунки, подорожі. Миру, злагоди всім добробуту, щастя, побільше посмішок і радості».

А ще – здатності бачити і берегти красу. Ту, яка рятує світ кожного дня.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.