Морозиво покращує роботу мозку
Японський вчений виявив, що порція морозива на сніданок підвищує швидкість реакції мозку та допомагає краще сприймати інформацію.
За умовами експерименту добровольці повинні були кожного дня перед сніданком з'їдати 3 ложки морозива. Потім вони виконували ряд комп'ютерних тестів на перевірку концентрації уваги, швидкості реакції та аналітичних здатностей. Дослідженням керував професор Йосіхіко Кога з Університету Кьорін у Токіо.
Люди, які їли морозиво, швидше та краще справлялися з вправами, ніж контрольна група. Аналіз електричних коливань мозку показав, що у них збільшувалась частота коливань альфа-хвиль. При цьому вченим відомо, що альфа-ритм пов'язаний з концентрацією уваги.
Йосіхіко Кога висунув теорію, що підвищення активності мозку пов'язане не з самим продуктом, а з його температурою. Холод допомагав мозку “прокинутись”. Однак експеримент з холодною водою, яку повинні були пити зранку добровольці, виявився не настільки успішним. У цьому випадку рівень працездатності та активності мозку збільшився не так суттєво, як у першому експерименті. Вчений поки не може пояснити даний ефект, але відмічає, що невелика порція морозива зранку нікому не зашкодить.
Останні новини Чернігівщини
На Коропщині поліцейські виявили двох водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного спʼяніння 17:21
Під час патрулювання на території Коропської громади правоохоронці виявили двох водіїв, які кермували в стані алкогольного сп’яніння.
У Чернігові відкрили виставку на честь загиблих працівників культури області 16:39
Від сьогодні в Обласному історичному музеї ім. Василя Тарновського експонується виставка, присвячена пам’яті працівників культури, які загинули в російсько-українській війні.
Зливав нечистоти в яр: на Чернігівщині викрили факт забруднення земель 16:17
Поліція Новгород-Сіверщини розслідує факт забруднення землі відходами