Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:35:39

Діти області влітку відпочили та оздоровилися на 45 мільйонів гривень. ВІДЕО

01.11.2016   10:32Агенцiя

Цього літа чернігівські діти відпочили й оздоровилися за 45 мільйонів гривень. Маленькі чернігівці цього року вперше поїхали до Хорватії, а область вперше оздоровила дітей зі Сходу. Що ж до літа-2017, то заклади оздоровлення планують звільнити від податку на землю, а для ЗМІ оголосили особливий конкурс.

360 дітей – жителів області — цього року поїхало відпочивати за кордон – до Італії, Іспанії та — вперше — до Хорватії. Перебування дітей на Адріатичному морі взяла на себе приймаюча сторона, проїзд – обласна адміністрація.

Валерія Жданюк і Катерина Короленко: «Нам дуже сподобалось. Сподобались і люди, з якими ми там спілкувалися, це господарі і робітники цього закладу дуже тепло нас прийняли. Наші хлопці навіть познайомилися з хорватськими хлопцями та грали в футбол. Це було справді незабутньо і ми ніколи не забудемо цю поїздку і хочемо ще поїхати».

Усе найкраще – дітям. Під «найкращим» маємо на увазі 45 мільйонів гривень – стільки загалом було виділено на відпочинок та оздоровлення дітей Чернігівщини. Із цієї суми обласних коштів – близько двадцяти мільйонів та майже дванадцять – міський бюджет. Решта – позабюджетні гроші, зокрема благодійні. Загалом в області відпочило та оздоровилося 50 тисяч 856 дітей.

Ніна Лемеш, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Це 53% від усієї їх кількості, це на 1970 дітей більше ніж у 2015 і більше, ніж було заплановано чи прогнозовано».

Особливу увагу приділили дітям з особливими потребами, соціально незахищеним, а також тим, у кого батьки воюють або загинули в АТО.

Ніна Лемеш, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Придбано 540 путівок за обласні кошти розміром в 2,4 млн грн.».

Також вперше область за свій кошт оздоровила 50 дітей зі Сходу — з Сєвєродонецька Луганської області. Це обійшлось у 190 тисяч гривень.

Що ж до проблем, то цього літа не відкрилося п’ять дитячих таборів у Прилуцькому, Менському й Коропському районах. А у всіх тих, що відкрилися, спостерігалась низька наповнюваність дітей.

Ніна Лемеш, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Бо фінансування все лягло на плечі місцевих бюджетів».

Що ж до завдань на наступний рік, то одним із пріоритетних є звільнення дитячих закладів оздоровлення й відпочинку від сплати податку на землю. Також, аби привернути увагу ЗМІ й населення області до дитячого відпочинку за державний кошт, департамент сім’ї, молоді та спорту оголосив конкурс для засобів масової інформації на краще висвітлення теми. Роботи мають бути опубліковані або вийти в ефір з 1 квітня по 1 вересня. Переможці в кожній номінації будуть відзначені цінними подарунками.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини