Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:20:54

20 жовтня - Всесвітній день статистики

20.10.2016   07:18Агенцiя

Всіх нас напевно кожен день або майже постійно цікавить одне і те ж питання: який наш стан справ. Ми збираємо дані, намагаємося аналізувати минулі та поточні події, окреслюючи найближчу перспективу і приходимо до тих чи інших висновків.

Приблизно цими ж діями займаються люди, які освоїли методи і засоби дуже корисної галузі знань і досягнень нашої цивілізації - статистики. Статистика відома ще з давніх часів.

Методи, які вона використовує в своїй основі, описуються ще в Книгах Старого Завіту. Корисність спостереження і аналізу всіляких даних сприяє розумному розпорядження ресурсами і мудрій поведінці. Все це необхідно і можна застосувати і для нашого виживання, і для виживання наступних поколінь.

Після Другої Світової Війни, за даними проекту DilovaMova.com, в 1947-му році при Організації Об’єднаних Націй була створена спеціальна статистична комісія. На неї були покладені незвичайні функції. Вона повинна була розробити і встановити універсальні міжнародні методологічні стандарти і принципи, які могли б бути застосовні в будь якій статистичній сфері і працювати на благо для будь-якої країни. Це було непросте завдання.

Для її вирішення були залучені самі передові вчені і задіяний потужний науковий потенціал, зібрана безпрецедентна відкрита база даних, яка постійно актуалізується. Задача була вирішена.
Зараз, використовуючи методи і напрацювання цієї міжнародної комісії, практично кожна держава має у своєму арсеналі інструменти мудрих і виважених рішень. Є можливість компетентно проводити аналіз глобальних явищ.

Враховуючи внесок статистичної науки в розвиток і вдосконалення сучасних процесів управління ресурсами та економікою нашої цивілізації, віддаючи данину поваги і визнання всім, хто так чи інакше сприяв розвитку цієї вельми корисною галузі, на 41-й сесії ООН Статистична комісія прийняла рішення заснувати Всесвітній день статистики. Відповідна резолюція Генеральної Асамблеї ООН № 64/267 була прийнята 3-го червня 2010-го року. Дата щорічного святкування цього Дня була визначена на 20-е жовтня.

На жаль не всі об’єктивно інтерпретують статистичні дані і це в основному лежить на совісті тих, хто робить так звані «замовні» дослідження - деякі бізнес-структури і окремі політики. Офіційною статистикою розроблені та закладені способи, які дозволяють уникнути подібних неправильних тлумачень статистичних даних. Ці способи включають в себе використання спеціальної належної схеми для виключення упередженості при проведенні досліджень.

У цей День ми приєднуємося до привітань і поздоровлень на адресу всіх, хто так чи інакше зв’язав свою трудову діяльність з цієї корисною сферою і бажаємо їм успіхів і нових досягнень! З Міжнародним днем статистики!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини