Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 13 червня, 00:12:30

Апетитна сухом’ятка: 8 рецептів смачних гарячих бутербродів

02.10.2016   10:07Агенцiя

Це найпопулярніша закуска в усьому світі, яку готують із найрізноманітніших складників. Бутерброди доречні й актуальні хоч щодня. Чудово поєднуються з борщем, салатами, як самостійна друга страва з чаєм чи кавою. Словом – смакують завжди.

Гарячі бутерброди: повна імпровізація і — твердий сир

Головна умова успіху цієї страви в тому, щоб хліб був під рукою, а начинку можна імпровізувати з усього, що знайдеться в холодильнику. Тут згодяться і яйця, і помідори, і ковбаска, і фарш, і навіть учорашнє картопляне пюре. Єдиною схожою ознакою для всіх гарячих бутербродів є твердий сир, який завершує начинкове асорті. Однак, якщо сиру нема, можна обійтися і без нього.

Зокрема, намастити бутерброд зверху майонезом, змішаним з товченим часником, або накрити його іншим шматком хліба, вмочити з обох боків у збите яйце і обсмажити. Хоча, як не крути, а з сиром смачніше, і тут не посперечаєшся.

Як уже говорилося, приготування бутербродів дозволяє вам імпровізувати на повну. Начинку обираєте собі до смаку. Можна взагалі приготувати одразу кілька видів бутербродів, особливо, коли чекаєте гостей.

Перевага гарячих бутербродів над холодними у тому, що вони настільки ситні, що цілком можуть бути самостійною стравою. Ними можна добряче наїстися, а не просто перекусити.



Ще однією характерною відмінною ознакою гарячих бутербродів від холодних, є розплавлений зверху сир, який, власне і робить цю страву такою смачною. Варто уявити лишень як він тягнеться і пахне — слинка тече одразу.

Першим бутербродом вважається хліб намазаний маслом. Потихеньку до нього додавалися різні начинки. Наразі кожна країна має свої правила і особливості приготування цієї страви.

Сьогодні ми вийдемо за скромні рамки типового приготування бутербродів то типу «ковбаса-сир» і розповімо вам про вісім варіантів приготування гарячих смаколиків. «Америки не відкриємо», але щось цікавеньке і особливе ви для себе точно знайдете.

Цікаво, що є гарячі бутерброди навіть із солодкими начинками, але про це – згодом. Отже, «поїхали».

1. Гарячі бутерброди з тертою картоплею

Інгредієнти: 4 картоплини, 400 г хліба чи батона, 1 ст. ложка олії, сіль, перець.

Як  приготувати. Натерти сиру картоплю на тертці, посолити, поперчити за смаком. Хліб чи батон порізати, зверху рівномірно викласти картоплю. Картопляною стороною обережно викласти бутерброди на розігріту з олією сковорідку, смажити до золотистого кольору. Перевертати хліб не потрібно – смажити лише з одного боку.



2. Гарячі бутерброди з яйцем і сосисками

Інгредієнти: 1 яйце, 1 ст. ложка майонезу, 1 ч. ложка томатної пасти, 200 г сосисок, 200 г твердого сиру, 400 г хліба, 50 г вершкового масла, сіль, зелень.

Як приготувати. Яйце збити з майонезом і томатною пастою. Сосиски дрібно порізати. Сир потерти на тертці. Додати зелень, спеції. Все змішати, викласти на шматки хліба, а їх — на змащене маслом деко. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5-10 хвилин.



3. Гарячі бутерброди з картопляним пюре і сиром

Інгредієнти: для начинки №1: 200 г картопляного пюре, 1 яйце, 2 ст. ложки майонезу, зелена цибуля.

Для начинки №2: 100 г твердого сиру, 3 ст. ложки майонезу, 0,5 ч. ложки чорного перцю, кріп.

Як приготувати. Змішати окремо інгредієнти обох начинок. Змастити хліб першою начинкою, зверху – другою. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.



4. Гарячі бутерброди з грибами та сиром

Інгредієнти: 8 шматків хліба, 200 г свіжих печериць, 1 ст. ложка вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, 0,5 скл. сметани, 1 помідор, 2 ст. ложки тертого сиру, 1 цибулина, сіль, перець.

Як приготувати. Гриби дрібно порізати, обсмажити на маслі. Додати борошно, сметану, сіль, перець і тушкувати, постійно помішуючи доти, доки соус загусне. Хліб намастити маслом, викласти грибний соус, далі — порізані кружальцями помідори і кільця цибулі. Зверху все посипати сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.



5. Гарячі бутерброди з курячим філе і сиром

Інгредієнти: 8 шматків хліба, 200 г відвареного курячого філе, 200 г твердого сиру, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль, перець.

Як приготувати. Хліб намастити маслом. Викласти порізане пластинками куряче філе, посолити, поперчити, посипати тертим сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.



6. Гарячі бутерброди з шинкою, м’ясом і сиром

Інгредієнти: 10 шматків хліба, 200 г печеного м’яса, 200 г шинки, 200 г твердого сиру, 3 помідори, 2 яйця, 5 ст. ложок молока, сіль, перець.

Як приготувати. Шинку і бочок порізати тонкими пластинками і злегка підсмажити на сковорідці. Сир і помідори теж порізати тоненькими пластинами. На шматок хліба викласти по пластинці бочку, шинки, помідора і сиру. Накрити другим шматком хліба. Яйця збити з молоком, сіллю і перцем. Бутерброд вмочити у яйце з обох боків та обсмажити на розігрітій з олією сковорідці. Смажити до золотистого кольору з обох боків, перевертати обережно.



7. Гарячі бутерброди з плавленим сиром і часником

Інгредієнти: 10 скибок батона, 2 плавлених сирки, 4 зубки часника, 2 ст. ложки майонезу чи сметани, сіль, перець, зелень.

Як приготувати. Батон трішки обсмажити з одного боку на олії. Сир потерти на тертці, змішати з потовченим часником, подрібненою зеленню, майонезом, сіллю і перцем. Намастити начинкою обсмажений бік батона і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.

8. Гарячі бутерброди з фаршем і сиром

Інгредієнти: 10 скибок батона, 2 яйця, 1 ст. ложка борошна, 300 г будь-якого фаршу, 200 г твердого сиру, 1 цибулина, сіль, перець.

Як приготувати. Яйця збити з молоком, вмочити в цю суміш батон і просмажити з обох боків. Фарш посолити, поперчити, викласти на скибки батона. Цибулю порізати півкільцями, викласти на фарш, зверху посипати тертим сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.



Ну як, «нагнали» апетиту? Чудово. У вашому бажанні швидко і смачно перекусити вам, звісно, допоможуть гарячі бутерброди. Рецепти ви уже маєте, хліб вдома теж завжди присутній, і холодильник, сподіваємось, не порожній. Тож мінімум часу — на приготування, максимум — для гастрономічної насолоди.

Смачних вам гарячих бутербродів!

Сайт про їжу

Останні новини Чернігівщини

Оркестр “Філармонія”, Андрій Савчук, Владислав Назаренко: ХХ “Сіверські музичні вечори” продовжуються

Оркестр “Філармонія”, Андрій Савчук, Владислав Назаренко: ХХ “Сіверські музичні вечори” продовжуються 19:51

11 червня 2021 року ХХ Міжнародний фестиваль класичної музики “Сіверські музичні вечори”, присвячений 250-річчю Людвіга ван Бетховена, повернувся на сцену Чернігівського обласного філармонійного центру — втретє. Двічі його переривали наступи пандемії.

Піротехніки ДСНС Чернігівщини знищили 65 вибухонебезпечних предметів

Піротехніки ДСНС Чернігівщини знищили 65 вибухонебезпечних предметів 19:44

Аби запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з вибухами боєприпасів часів минулих війн, загибелі й травмування людей від них

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 54 нових випадків COVID-19

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 54 нових випадків COVID-19 19:37

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 12 червня в області зафіксовано 54 нові випадки COVID-19.

Форум медійників Чернігівщини: хто переміг у конкурсі "Медіа Че"? 11:20

11 червня, в обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбувся традиційний обласний форум медійників Чернігівщини, приурочений до нещодавнього Дня журналіста.

Умови в'їзду до інших країн для українців 11:12

Триває сезон відпусток, тож нагадуємо, що через COVID-19 при відвідуванні популярних туристичних напрямків діє низка обмежень і вимог.