Пельмені у головній ролі: 5 варіантів страв
Виявляється, з готових пельменів можна готувати різноманітні страви. Пельмені можна тушити, смажити, запікати з різними інгредієнтами. Виходить дуже смачно, ситно і цікаво.
1. Запіканка з пельменів з сиром
Інгредієнти: 0,5 кг пельменів, 0,5 скл. сметани, 1 скл. томатної пасти, 50 мл олії, 2 цибулини, 4 морквини, 1 ст. ложка гірчиці, 1 скл. горошку, 150 г твердого сиру, спеції — за смаком.
Як приготувати. Пельмені зварити. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці.
Моркву і цибулю обсмажити на олії, додати томатну пасту, сметану, гірчицю, сіль, перець. Додати горошок, ще 5 хвилин просмажити. Додати пельмені, все змішати, посипати тертим сиром і запекти в духовці хвилин 40.

2.Пельмені під бринзово-часниковою шубою з томатами
Інгредієнти: 50 штук пельменів, 100 г бринзи, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 2 помідори, 1 зубок часника, зелень.
Як приготувати. Сир і бринзу натерти. Змішати з часником, яйцем, зеленню. Помідори порізати напівкільцями. Пельмені відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, зверху – помідори і накрити все сирною масою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 10.

3.Пельмені в горщику
Інгредієнти: 1 кг пельменів, 1 л молока, 200 г твердого сиру, зелень, сіль, майонез, чорний перець.
Як приготувати. Пельмені розкласти у горщики. Залити молоком, посолити. Зелень дрібно порізати, розкласти у горщики. Сир натерти і теж розкласти. Зверху – майонез. Закрити кришками і поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 25 хвилин. Якщо потрібно, щоб рідини не було, пельмені після вимкнення духовки потрібно ще хвилин 10 там потримати.

4. Пельмені в омлеті
Інгредієнти: 10 пельменів, 3 яйця, 50 мл молока, 50 г твердого сиру, сіль, сода.
Як приготувати. Пельмені відварити. Молоко, яйця, сіль і соду (на кінчику ножа) збити. Підсмажити омлет – з одного боку до готовності, з іншого – ледь-ледь. На добре обсмажений бік викласти пельмені. Накрити іншою половиною омлету і присипати тертим сиром. Добре присипати шов, бо коли сир розплавиться, він склеїть омлет. Відправити страву в духовку або мікрохвильову на 5 хвилин. Порізати на порції.

5. Пельмені в духовці, запечені з печінкою
Інгредієнти: 900 г пельменів, 300 г печінки, 200 г сметани, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 цибулина, бульйон, вершкове масло.
Як приготувати. Пельмені відварити у воді зі спеціями 2 хвилини. На дно керамічної форми покласти трішки вершкового масла, викласти пельмені. Печінку порізати тонкими смужками. Цибулю дрібно порізати, швидко обсмажити на олії, покласти печінку, посолити і теж швиденько присмажити. Бульйон закип’ятити. Сметану змішати з томатом, додати трішки бульйону. Печінку викласти на пельмені, зверху – соус. Залити бульйоном, поставити в розігріту духовку на 30 хвилин. Подавати страву гарячою.

Ость так, з простих і звичних усім пельменів, виходять креативні, вишукані і незвичні страви. А головне — смачні, поживні і корисні. Тож, готуйте, експериментуйте і смакуйте.
Останні новини Чернігівщини
На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43
У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:40
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.
Чернігів розширив соціальні послуги для сімей із дітьми завдяки проєкту ЮНІСЕФ 11:31
8 грудня в Чернігові відбулося засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні на 2024–2028 роки.
11 грудня: цей день в Україні і світі 09:22
День 1387 Російська агресія - Day 1387 Russian aggression