Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:14:03

31 липня - День працівників торгівлі

31.07.2016   07:59Агенцiя

Завжди і у всі часи його величність Торгівля мала найважливіше значення в економічному житті переважної більшості регіонів. Життя будь-якої повноцінної держави не можливо уявити без хороших і розвинених торгових відносин. Професія "продавець" одна з найбільш поширених і повсюдно затребуваних професій у світі.

Підкреслюючи глибоке визнання і колосальну соціальну відповідальність перед працівниками торговельних організацій, а так само працючих з ними в тісній співпраці працівниками комунального господарства і побутового обслуговування, ще в 1966-му році в Радянському Союзі було встановлено щорічне професійне свято, яке стало відзначатися в четверту неділю липня .

У роки перебудови, відповідно до Указу Президії Верховної Ради "Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні" від 1-го листопада 1988-го року № 9724-XI День працівників торгівлі офіційно перекочував на третю неділю місяця березня. Проте на той час свято, яке стало популярним в своїх колах народним святом, вже вийшло за межі офіційних Указів та Постанов. Отримавши офіційний привід відзначатися в березні, благополучно продовжувало святкуватися і "консервативно", в четверту неділю липня.

Після здобуття суверенітету, в деяких колишніх радянських республіках, наприклад в Білорусі та Україні, спробували декілька відновити історичну справедливість, але щоб не повторюватися перенесли День працівника торгівлі на останнє неділю липня. Тепер в Україні "День працівників торгівлі" святкується в останню неділю липня на підставі нового Указу Президента України від 5-го червня 1995 року за номером 427/95.

Цей "навар" працівники торгуючих організацій сприйняли позитивно з глибоким оптимізмом, можливо в силу специфіки своєї професії, приводів відсвяткувати свій професійний День додалося. І цілком заслужено, адже без торгівлі та праці наших шановних торгують різноманітними товарами і послугами працівників, просто немислимо уявити собі сучасний світ і наш повсякденний побут.

В 2016 році День працівників торгівлі (Колись і побутового обслуговування населення та житлово - комунального господарства) припадає на 31 липня.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини