Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:34:41

Група з 20 дітей, які поїхали з Чернігова на відпочинок до Польщі, зараз перебуває в пансіонаті "Синьогора"

19.07.2016   08:27

Чернігівські діти з родин учасників АТО, які в суботу, 15 липня, виїхали на відпочинок і оздоровлення до Польщі, зараз знаходяться в пансіонаті «Синьогора» на Івано-Франківщині.

Про це повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко  під час наради з керівниками структурних підрозділів ради та керівниками її комунальних підприємств.

Він наголосив на тому, що міська влада в будь-якому разі не покине цих дітей напризволяще і забезпечить їх нормальний відпочинок та оздоровлення.

Зміна місця оздоровлення дітей була пов’язана з форс-мажорними обставинами, у які потрапила група.  Приїхавши автобусом до скаутського центру у Польщі, супроводжуючі групу дорослі побачили, що фактичні умови перебування там дітей не відповідають заявленим. Зокрема, палатки для проживання дітей діряві, в них вогко; постільна білизна або спальні мішки відсутні і видаватися не будуть, матраци та ковдри дуже брудні. Погода і умови вимагали для перебування в таборі резинових чобіт і курток – цього в нашої групи не було, бо при обговоренні деталей візиту з польською стороною йшлося про зовсім інші умови.

На жаль, представник приймаючої сторони в цій ситуації не зміг зарадити нічим та протягом суботи не виходив на зв’язок.

Керівництво Чернігівської міської ради, з яким дорослі супроводжуючі групи були на зв’язку, за таких обставин прийняло рішення не ризикувати здоров’ям дітей та повернути їх в Україну. Одночасно з керівником Івано-Франківської обласної державної адміністрації була досягнута домовленість про їх розміщення в іншому місці, до якого можна швидко дістатися від українсько-польського кордону. Того ж дня увечері групу вже прийняли, погодували і розмістили на нічліг у пансіонаті «Синьогора» (с. Стара Гута Івано-Франківської області), де ці діти знаходяться й зараз.

Як повідомила прес-службі міської ради одна з супроводжуючих групи – керівник Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Кузнєцова-Молодчая, - умови в пансіонаті хороші, діти задоволені, нагодовані, обігріті, мають гарні екскурсії.

Поки що є домовленість про перебування там дітей до середи, але зараз іде пошук шляхів того, щоб його продовжити. Розв’язанням проблеми займається заступник міського голови Олександр Ломако.

На сьогоднішній нараді  Чернігівський міський голова доручив провести розслідування цього випадку, а також надати йому особисто всю офіційну переписку щодо підготовки дитячого відпочинку.

- Польська сторона повела себе дуже некоректно, але це й наша відповідальність, - сказав Владислав Атрошенко. – Ми повинні були чітко розуміти, куди посилаємо дітей. Усі причетні до цього будуть суворо покарані.

Ми не будемо роздувати з цього скандалу на дипломатичному рівні, - додав він, - Але давайте робити висновки і дивитися на наші табори. Досить побиратися по світу, Європу треба створювати у нас.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини