Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:29:51

Відпочинок і патріотичне виховання – аспекти літнього дозвілля учнівської молоді області

12.07.2016   08:16Агенцiя

У липні на Сосниччині розпочав роботу «Молодіжний спортивно-патріотичний табір «Січ», облаштований на базі дитячого оздоровчого закладу.

Це стало можливим завдяки ініціативі молодіжної громадської організації спортивного клубу «Анти» та підтримки Чернігівської облдержадміністрації.

Днями до «Січі» завітали заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Скиба, представники громадськості та ЗМІ.

Наразі у таборі 30 юнаків та дівчат віком від 14 до 18 років. Ініціатор, натхненник та керманич цього табору, учасник АТО Євген Приходько, який доклав значних зусиль, щоб з великою повагою до історичного, козацького минулого та надзвичайною любов’ю до України, створити неповторну атмосферу табору.

Молодіжна «Січ» вражає тематичною облаштованістю: частокіл, гармати, дзвони, сторожова вежа, у центрі двору прапор та козацька ватра, їдальня в наметі з рушниками, дерев’яний намет з козацькою зброєю, тир.

А найголовніше, що вражає — це завзяття мешканців «Січі». Юнаки та дівчата навчились вправно їздити верхи на коні, отримали навички володіння зброєю, надання першої медичної допомоги, а їх спів патріотичних пісень біля вечірньої ватри збирає молодь з навколишніх сіл.

— Це заклад «нового покоління», спрямований на відродження історії козацтва, формування національної свідомості та патріотичного духу. Цей досвід облаштування молодіжного наметового табору на базі дитячого оздоровчого закладу доводить свою ефективність та дієвість і буде поширюватися в інших районах та містах області. Саме такий інтерактивний формат роботи є цікавим та пізнавальним для молоді, - підкреслила Наталія Романова в ході спілкування.

Молодіжний проект реалізується в рамках обласної Програми «Молодь Чернігівщини» із залученням коштів обласного бюджету у розмірі 27900 гривень. Дух патріотизму чітко відстежується і в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Зелений гай» , що на Корюківщині, який нещодавно також відвідала Наталія Романова.

Специфіка закладу полягає в тому, що він розташований на базі Наумівської загальноосвітньої школи І¬-ІІІ ступенів. У закладі створена затишна відпочинкова атмосфера: облаштовані спільні кімнати, кімнати для гурткових занять, зала для проведення конкурсів, змагань, наявні спортивний зал та спортивні майданчики для гри у футбол, волейбол, баскетбол.

Вихователі організовують змістовне дозвілля: конкурси, вікторини, спортивні змагання, квести, кінопокази тощо. Постійними учасниками та організаторами заходів є учасники АТО, які з радістю працюють з дітьми.

Комісія з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області в установлені терміни прийме рішення щодо встановлення закладу відповідної категорії.

Але вже під час перебування у закладі, комісією було рекомендовано керівництву району та закладу опрацювати питання створення на базі закладу молодіжного наметового табору у зеленій зоні, що зробить відпочинок учнівської молоді ще кориснішим та цікавішим.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.