Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:03:19

Дев’ять звичок, які, на думку психологів, буквально висмоктують з вас життєві сили

10.07.2016   12:37Агенцiя

Ще тільки середина тижня, а сили вичерпуються? Енергії вистачає лише на підтримку життєдіяльності, а на реалізацію особистих проектів вже не залишається?

Куди ж вона зникає?! Ось дев’ять звичок, які, на думку психологів, буквально висмоктують з вас життєві сили.

Читання книг і перегляд фільмів перед сном. Так-так, це дуже заманливо – перед сном прочитати кілька сторінок цікавої книги або переглянути одну-дві серії улюбленого серіалу. Що ж в цьому поганого? По-перше, давайте на чистоту, однією-двома сторінками ніхто не обмежується, а залипання в серіалах стало причиною незліченних недосипів. По-друге, розбурхувати психіку перед сном вкрай не рекомендується. По-третє, мозок буде продовжувати обробляти останню інформацію, що надійшла. Результат: забудькуватість, погіршення пам’яті і неуважність на наступний день. Рекомендується за годину до сну відсторонитися від усіх джерел інформації і подразників. Краще прогуляйтеся на свіжому повітрі, прийміть ванну або зробіть собі масаж стоп.

Нерегулярне і неповноцінне харчування. Доведено, що перерви в роботі й розумна турбота про себе тільки збільшують продуктивність праці. Витратьте час і гроші, щоб сформувати режим і повноцінну дієту. Ця інвестиція окупиться сповна. Навіть якщо ваша робота пов’язана з постійними переміщеннями, брати з собою їжу в лоточках – питання невеликих зусиль і звички.

Звичка відкладати.
У всіх є неприємні справи, які потрібно зробити обов’язково, але дуже-дуже не хочеться. Причини можуть бути різні: страшно, незрозуміло як впоратися, лінь і т.д. Найчастіше ми втікаємо від них в задоволення чи рутинні завдання. Але спогади про цю незавершену справу отруюють відпочинок і не дають зосередитися на інших проектах. Чим більше ми відкладаємо вирішення питання, тим менше сил і ресурсів залишається на його виконання.

Звичка доводити. Як часто ми впираємося, боремося, віддаємо останні сили, щоб досягти нав’язаних ззовні цілей, довести кривдникам: “Дивіться, який я крутий”. При цьому внутрішні потреби і бажання залишаються за бортом і поповнення ресурсів не відбувається. Спробуйте задати собі питання: “Для чого я це роблю? Як ці завдання пов’язані з моїми особистими цілями і цінностями”.

Безлад і неакуратність. Це схоже на забруднене русло річки. Розробіть свою систему зберігання даних, позбудьтеся від мотлоху, і нові сили наповнять вас і ваші проекти.

Плітки. Обговорюючи інших, особливо в негативному аспекті, ми мимоволі віддаємо частину своєї енергії об’єкту пліток. Тому і чорний піар такий ефективний. Не важливо, в якому аспекті говорять про людину, це в будь-якому випадку передача їй енергії. Так що досить підживлювати чужинців.

Низький рівень фізичної активності. Регулярні фізичні навантаження знижують рівень стресу, покращують загальний тонус, викликають вироблення гормонів щастя і заряджають енергією. Навіть для офісних працівників цілком прийнятно робити перерви на легку розминку: поприсідати, пострибати, зробити нахили, а при наявності турніка, підтягнутися пару раз.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини