Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:07:50

Незвичні правила дорожного руху в різних країнах світу

22.05.2016   20:08Агенцiя

Власний автомобіль давно не розкіш, а просто засіб пересування. І як будь-яка буденність, подорожі на машинах по дорогах різних країн регулюються різними правилами. Про найдивніші ми розповімо в цій збірці.

Данія

У Данії ні в якому разі не можна заводити машину, поки ви не перевірите свій транспорт повністю. І під словом «повністю» датський закон має на увазі, що ви обов’язково повинні подивитися під машину і переконатися, що там немає сплячої дитини. Світла країна.

Таїланд

У Таїланді співробітники місцевої ДПС можуть оштрафувати за водіння без сорочки.Хамського голого тіла тайський закон не терпить, будь то жінка або чоловік.

Мексика

Мексика – єдина країна, де включили функцію здорового глузду і заборонили панночкам фарбуватися за кермом. А щоб їм не було прикро, чоловікам заборонили голитися.

США

У США деякі дорожні правила вже застаріли, але все ще діють. Наприклад, в штаті Пенсільванія водій зобов’язаний заховати машину, якщо вона злякає коня.

А ось в штаті Алабама незвичайний закон здається цілком розумним. Водіям заборонено сідати за кермо босоніж. Таке правило придумали неспроста – у них від цього один водій ледь не помер. Чоловік не міг вчасно натиснути педаль гальма через те, що вона була дуже гарячою.

Ну і на десерт – в тій же Алабамі заборонено водити машину із закритими очима.

Філіппіни

На Філіппінах борються з пробками як можуть. Машини з номерами, що закінчуються на цифри 1 і 2, не повинні з’являтися на дорогах по понеділках, на 3 і 4 – по вівторках, 5 і 6 – по середах, 7 і 8 – по четвергах, а 9 і 0 – по п’ятницях. У вихідні на дорогах можна з’являтися всім. Ось і все.

Деякі європейські країни

У Франції, Фінляндії та Іспанії автолюбителям заборонено використовувати таке чудо техніки, як радар-детектор. А в Люксембурзі, Бельгії та Швеції за пристрасть до таких гаджетів можна відсидіти реальний тюремний термін (від трьох місяців до восьми років).

А от у Німеччині радар-детектори не забороняються. І незважаючи на економічну кризу, в 2015 році цей ринок не здав позиції і зміг запропонувати автолюбителям кілька відмінних моделей.

Австрія


В Австрії є дуже сумнівний для водіїв закон – в країні офіційно заборонені відеореєстратори. Використання цих приладів вважається втручанням в особисте життя.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини