Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 12:39:12

2 травня - Світлий понеділок

02.05.2016   09:34Агенцiя

Вісім днів святкування Пасхи - зі Світлого Христового Воскресіння до наступного, Фоминої неділі - це одне свято, яке не припиняється, як би один день, що належить вічності, де "часу вже не буде" (Одкр. 10: 6).

У кожен з днів Великоднього (Світлого) тижня відбуваються ті самі богослужіння, що й у перший день Пасхи, включаючи урочистий хресний хід, який переноситься на кінець літургії.

Царські і бічні врата у вівтарі не зачиняються цілодобово, і тільки в ці дні віруючі можуть бачити все, що відбувається там під час служби. Цим красивим символічним жестом Церква зримо нагадує християнам про Царство Небесне, що відкрилося для всіх у Воскресінні Христовому.

Крім того, у Світлий тиждень дзвони можуть дзвонити день і ніч, у залежності від старанності і здорового глузду дзвонарів, адже дзвін - знак Божественної перемоги над смертю.

Але святкування Воскресіння Христова не закінчується Світлою седмицею. Воно триває сорок днів (у пам'ять сорокаденного перебування на землі Воскреслого Христа) і завершується Відданням свята Пасхи - урочистим пасхальним богослужінням напередодні свята Вознесіння.

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини