Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:40:55

30 березня світ вперше почув про психоаналіз

30.03.2016   06:34Агенцiя

У цей знаковий день 1896 світ вперше почув про психоаналіз. У виданому в Парижі четвертому томі журналу «Revue Neurologique» була опублікована восьмістранічних стаття «Спадковість і етіологія неврозів». Стаття була на французькій, а її автор — мало кому відомий віденський психіатр Зигмунд Фрейд.

Номер «Revue Neurologique» був присвячений помер трьома роками раніше видатному французькому невропатолога Жану Мартену Шарко, який став відомий широкій публіці за заспокійливого душу. Саме в клініці Шарко Фройд стажувався в 1885-1886 роках.

У перших роботах психоаналітика Фрейда намічалися лише контури теорії, що виступили базовими постулатами переважної ролі підсвідомого і сексуального почав для психіки. Незважаючи на категоричне неприйняття психоаналізу поруч авторитетних медиків, з часом фрейдизм завоював широку популярність.

Переломною датою для психоаналізу вважається 24 липня 1895 року, коли Фрейду приснився сон, після якого він прийшов до висновку про те, що сновидіння мають сенс, будучи символічними повідомленнями з області несвідомого, і піддаються раціональному аналізу і тлумаченню. Надалі це призвело до застосування Фрейдом методу вільних асоціацій.

Це новий напрямок ігнорувалося науковим світом аж до 1910 року, коли психоаналіз підтримав психіатр зі ступенем Карл Густав Юнг. В першій половині 20 століття від «класичного фрейдизму» відбрунькувався ряд напрямків — Карла Юнга, Альфреда Адлера, Еріха Фромма і інших, оспорювати ті чи інші постулати Фрейда.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.