Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:57:56

Як економити із задоволенням?

20.03.2016   11:26Агенцiя

Часто люди, замислюються про економію, відчувають себе нещасними і обділеними. Однак можна бути бережливим і при цьому отримувати від життя задоволення! Як? Зараз розповімо!

Економія заради задоволення

Задайте собі просте запитання: "Для чого я економлю, яка моя мета?" Економія заради економії не приносить ніякого задоволення, а якщо ви економите, щоб "відчувати себе багатшими", то, погодьтеся, таке формулювання надто розпливчасте. Важко сприймати позитивно якісь обмеження, якщо незрозуміло, заради чого ви йдете на подібні жертви. Поставте собі дуже конкретну мету економності, наприклад, щоб зібрати до літа гроші на відпустку. Маючи цілком конкретну і не віддалену в часі мету, економити гроші буде значно простіше і веселіше.

Змінюйте ставлення до грошей та витрат поступово

Знаєте, чому голодні дієти не приносять ніякого ефекту? Тому, що поголодувавши три дні ви з подвоєним апетитом кидаєтеся на їжу і повертаєте собі втрачені кілограми. Те ж саме відбувається і з фінансами: обрізавши собі всі витрати, ви відчуваєте себе тотально нещасною через різку зміну способу життя. І, цілком ймовірно, зірветеся і накупите всіляких дрібниць - щоб знову відчути задоволення від життя, якого ви себе позбавили.

Відстежуйте свої успіхи

Економлячи гроші, ми зосереджуємося на обмеженні себе в чомусь, тому і сумуємо. Замість цього спробуйте зосереджуватися на своїх маленьких досягненнях, а саме - на тих сумах, які вам вдалося заощадити. Заведіть спеціальний блокнот, в якому будете відзначати, від яких витрат сьогодні ви відмовилися в ім'я економії. Можете відкладати ці гроші в окрему коробочку, щоб потім, в неділю, їх перерахувати та переконатись: ви - молодець!

Подумайте про безпеку

Велика частина наших витрат - непередбачені. Ламаються смартфони, линяють штори і рвуться чоботи завжди несподівано і в самий невідповідний момент. А якщо подумати про накопичення якогось резерву грошей, який буде своєрідною страховкою від таких нещасних випадків? Якщо ви поставите питання саме так, то питання економії для вас стане питаннями особистої безпеки. А дбати про себе завжди приємно.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.