Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:42:47

8 страв, які під силу приготувати чоловікам

06.03.2016   10:45Агенцiя

Найчастіше жінки стоять біля плити, намагаючись здивувати своїх чоловіків найрізноманітнішими кулінарними витворами.

І, хоча більшість успішних кухарів світу — саме чоловіки, куховаріння на побутовому рівні не є для них традиційним. Пропонуємо вам 8 рецептів вишуканих та простих страв, які готуються легко, а позитивних жіночих емоцій викликають через край.

1. Курячі стегенця у винному соусі

Інгредієнти: 6 курячих стегенець, 150 грамів води або бульйону, 150 мілілітрів червоного сухого вина, 50 мілілітрів винного оцту, 1 цибулина, 1 столова ложка вершкового масла, 1 столова ложка оливкової олії, 1/2 чайної ложки гірчиці, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Курячі стегенця промити і просушити за допомогою паперового рушничка, натерти перцем і сіллю. На сковорідці розігріти вершкове масло і оливкову олію, підсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору і додати курячі стегенця, які обсмажити з обох боків до золотистої рум’яної скоринки. Зі сковорідки дістати курячі стегенця і покласти в окремий посуд. У сковорідку додати гарячу воду або бульйон, вино, винний оцет і гірчицю, все перемішати і довести до кипіння. Зменшити вогонь і покласти курячі стегенця, накрити кришкою і тушкувати близько 25 хвилин. При подачі курячі стегенця полити соусом, який утворився під час приготування.

2. Печені овочі під сиром

Інгредієнти: 4 картоплини, 3 помідори, 1 цукіні, 80 грамів твердого сиру, пучок зелені, майонез, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Овочі помити і порізати кружечками. Картоплю і цукіні обсмажити з двох сторін на сковорідці. Форму для запікання змазати олією, викласти спершу картоплю, змастити майонезом, поперчити, посолити, потім шар цукіні і знову майонез, перець і сіль, а на верх порізаний кружечками помідор, майонез, перець, сіль. Відправити в духовку на 10-15 хвилин і пекти при температурі 180º. За декілька хвилин до готовності присипати потертим твердим сиром. Перед подачею на стіл прикрасити дрібно порізаною зеленню.

3. Паста Карбонара

Інгредієнти: 250 грамів спагеті, 150 грамів бекону, 50 грамів пармезану, 2 курячі яйця, оливкова олія, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Курячі яйця збити до однорідності, додати натертий сир, столову ложку оливкової олії, ретельно перемішати. Бекон порізати невеличкими шматочками і підсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Замість бекону можна використовувати куряче філе, тоді під час смаження його слід посолити. На паперовий рушничок викласти смажений бекон або куряче філе, щоб прибрати зайвий жир. Макарони відварити до стану «трішки недоварені» в підсоленій воді, процідити і помістити в каструлю, додати раніше приготований яєчний соус, швидко перемішати. При потребі додати трішки гарячої води і перемішати, щоб паста не була липкою. Смажений бекон додати в макарони, добре вимішати. Викласти на теплу тарілку, присипати перцем і натертим сиром.

4. Салат з куркою і фетою

Інгредієнти: 300 грамів курячого філе, 250 грамів листкового салату, 100 грамів сиру фета, 50 грамів волоських горіхів, 1 апельсин, 4 гілочки петрушки, 8 столових ложок натурального йогурту, по 2 чайні ложки діжонської гірчиці та меду, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Куряче філе промити, підсушити паперовим рушничком, розрізати навпіл, поперчити, посолити і підсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору, охолодити і порізати шматочками. Волоські горіхи трішки підсмажити на сухій сковорідці. апельсин почистити і порізати кубиками. Листя салату промити, просушити і порвати руками, покласти в салатницю. Йогурт перемішати з медом і гірчицею. Додати шматочки курки, горіхи, апельсин, заправити половиною соусу з йогурту, перемішати. Викласти салат на тарілки, додати шматочки фети і полити зверху соусом.

5. Креветки з авокадо

Інгредієнти: 200 грамів креветок, 100 грамів консервованих ананасів, 1 авокадо, лимонний сік, 4 столові ложки натурального йогурту, сіль, гілочка петрушки.

Рецепт. Креветки відварити до готовності і почистити. авокадо розрізати акуратно навпіл, дістати кісточку за допомогою ложки дістати м’якоть. Шкірку авокадо бажано не пошкодити тому що вона буде виконувати функцію тарілочки. М’якоть авокадо дрібно порізати і збризнути трішки лимонним соком, додати порізані консервовані ананаси, очищені креветки, сіль, натуральний йогурт і акуратно перемішати. В половинки авокадо викласти готову закуску і прикрасити петрушкою.

6. Фруктовий салат

Інгредієнти: 2 апельсини, 2 ківі, 1 банан, 1 яблуко, 3 столові ложки зерен гранату, 2 столові ложки родзинок, йогурт без цукру півсклянки.

Рецепт. Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин, процідити і за допомогою паперового рушничка позбутись від зайвої вологи. Банан, ківі, яблуко та апельсини, почистити і порізати невеличкими шматочками. Фрукти заправити йогуртом і акуратно перемішати, посипати зернами гранату.

7. Шоколадні трюфелі

Інгредієнти: 250 грамів чорного шоколаду, 70 грамів мигдалю, 25 грамів вершкового масла, 2 жовтки, 2 столові ложки коньяку, какао.

Рецепт. Шоколад розтопити на водяній бані, додати вершкове масло, жовтки і ретельно перемішати. Щоб жовтки не згорнулись, шоколадну масу слід трішки остудити і додавати жовтки поступово ретельно перемішуючи. В шоколад додати подрібнений мигдаль і коньяк, все добре вимішати, охолодити і сформувати невеличкі кульки. Готові ласощі присипати какао і відправити в холодильник на декілька годин.

8. Десерт «Панна Котта»

Інгредієнти: 500 мілілітрів вершків, 50 грам цукрової пудри, 25 грамів желатину, фрукти і ягоди, джем.

Рецепт. Желатин замочити в прохолодній воді на 30 хвилин, після чого довести до кипіння, постійно помішуючи до повного розчинення, зняти з плити, трішки остудити. Вершки з цукровою пудрою збити і додати желатин, ретельно перемішати і розлити суміш в келихи, відправити в холодильник мінімум на 3 години. Перед подачею прикрасити ягодами і фруктами, джемом.

Готуйте та дивуйте своїх коханих жінок.

Сайт про їху

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини