Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:32:16

Добігає свого кінця цикл святкувань Новорічно-Різдвяних свят у Чернігові

14.01.2016   08:15

Цього року жителям та гостям міста був представлений новий, креативний і, за відгуками чернігівців, значно кращий формат проведення свят як в організаційному плані, так і в змістовному, з безліччю цікавих заходів.

Епіцентром святкувань стало естетично оформлене Новорічно-Різдвяне містечко європейського ґатунку з ошатною ялинкою, дитячими атракціонами та фуд-зоною від кращих чернігівських рестораторів.

Упродовж кількох тижнів, щодня з 11 до 20 години, для любителів культурного дозвілля та всіх жителів м. Чернігова також була представлена цікава культурно-мистецька програма на всі смаки з безліччю цікавих заходів.

На відкритому майданчику проводились концерти за участю творчих колективів і солістів міста, району та області, майстер-класи з хенд-мейду, а з дітьми та дорослими біля ялинки працювали аніматори, з якими замерзнути не було жодних шансів ні в кого, хто грався з ними в цікаві рухливі ігри чи водив новорічні хороводи.

А також можна було всім бажаючим покататися на поні, конях чи фаетоні, сфотографуватися біля Вертепу, «дідухів» та біля Головної ялинки, поблукати лабіринтом з сіна або зліпити снігову скульптуру.
І, звичайно, родзинкою святкових заходів стали яскраві фестивалі, серед яких міський фестиваль «Новорічний серпантин – 2016», міський фестиваль вертепів «Колядує вся родина», фестиваль «КОЗА» від ГО «Че Студія» та фестиваль «Щедрий вечір» з цікавою фольклорною програмою, розвагами та конкурсами.

Приємним сюрпризом для найменших відвідувачів святкового містечка та їх батьків став перегляд анімаційних фільмів в рамках проекту «Моя країна – Україна» від громадської організації «Культурний Десант».

Головною ж подією стало відкриття Головної ялинки міста на центральній площі міста за участю керівництва міста та області, з цікавою концертною програмою. У цей день панував, незважаючи на негоду, дійсно чарівний святковий настрій, адже тут, крім відкриття головної ялинки міста, відбулося нагородження переможців конкурсу на кращу новорічну іграшку «Вогні новорічної ялинки-2016», якими стали учні загальноосвітніх шкіл. А в новорічну ніч концертною програмою можна було насолоджуватися одразу після опівночі і до третьої ранку.

Хочеться висловити щиру подяку всім, хто взяв участь у творчій програмі Новорічно-Різдвяного містечка: колективам та виконавцям, громадським організаціям. Зокрема, аматорському народному хору «Калина» та аматорському народному хору «Діти війни» Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, греко-католицькій громаді м. Чернігова, обрядовому гурту Чернігівського відділу Союзу українок, гурту недільної школи Катерининської церкви, Польському клубу м. Чернігова, колективам Чернігівського українського академічного народного хору та академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, ГО «Культурний десант», ГО «Твоя музика», гуртам «Голос душі», «Маяковський бенд», «Совершенно секретно», «Jam Bubble Band», Андрію Терещенку, DJ Gray da Funk, шоу-мену MC Den, збірній команді КВН м. Чернігова, солістам міського Палацу культури, колективу «Два кольори» (с. Левковичі Чернігівського району), учасникам фестивалю «КОЗА», а також всім глядачам, хто підтримав культурну ініціативу і долучився до заходів.

Окрема подяка організаторам дитячих розважальних програм: агенції яскравих свят «Фабрика щастя» та дитячому центру «Індіго», а також майстрам декоративно-ужиткового мистецтва за проведені майстер-класи.

Маємо надію, що почин, закладений новим форматом та креативним підходом до організації та проведення святкування Новорічно-Різдвяних свят, стане добрим початком проведення на високому рівні різноманітних міських заходів – фестивалів і концертів, надихне на впровадження нових цікавих творчих проектів у 2016 році.

Запрошуємо всіх чернігівців, яким небайдужа українська культура, до спільного формування культурно-мистецького простору міста.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини