Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:38:48

На Чернігівщину завітали діти з Луганщини

13.01.2016   09:03Агенцiя

Яскравим ствердженням того, що Україна – єдина і неподільна, є візит до Чернігівщини дітей та підлітків із Луганської області. «Ми – діти єдиної країни» – таку промовисту назву має міжрегіональна краєзнавчо-патріотична акція для учнівської молоді.

Щоб повернути святкову новорічно-різдвяну атмосферу на Луганщину та Донеччину, діти з цих областей на різдвяні канікули поїхали на відпочинок до інших регіонів України.

Про це, зокрема, говорили сьогодні, 12 січня, на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Начальник управління культури, національностей та релігій Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Аліна Адамчук під час скайп-включення повідомила, що 546 школярів з Луганщини роз’їхалися по всій Україні, де їм влаштували гостинну зустріч. Вона подякувала усім регіонам України за підтримку, за те, що мешканці Луганщини відчувають, що всі ми разом одна сім’я, одна держава.

До всеукраїнської акції радо долучилась і Чернігівщина. На запрошення голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча 12 січня до нашої області прибула делегація із 25 школярів з міста Рубіжне, що на Луганщині.

Головною ідеєю цієї акції є взаємопідтримка, виховання національно свідомих патріотів нашої країни, формування позиції молоді щодо єдності і цілісності України.

Тож для гостей підготовлена насичена програма. В ній: і цікаві зустрічі з однолітками, і пізнавальні подорожі історико-культурними місцями Чернігівщини, участь в культурно-мистецьких та просвітницьких заходах.

Серед подарунків – екскурсії Черніговом та Батурином, перегляд вистави «Ніч перед Різдвом» у театрі імені Шевченка, пізнавально-розважальні програми в обласному Палаці дітей та юнацтва, комплексі «Базис». 13 січня, напередодні традиційного святкування Старого Нового року, на гостей чекає відпочинок біля Головної ялинки міста із щедрівками та різними святковими сюрпризами.

Важливою складовою акції є спілкування луганчан з вихованцями Ніжинського та Чернігівського педагогічних ліцеїв, Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, позашкільних навчальних закладів. Ровесники матимуть можливість обмінятися думками, поговорити про свої проблеми, задуми, мрії, підтримати один одного, висловити позицію щодо важливості жити у мирі та порозумінні.

Комфортне проживання дітям з Рубіжного буде забезпечено в дитячому таборі «Юний турист» в селі Количівка Чернігівського району.

Діти нашої області демонструватимуть традиційну українську гостинність. Вони вже готують різноманітні сувеніри та диски зі світлинами на пам'ять про перебування делегації школярів з Луганщини на Чернігівщині. Гості перебуватимуть у нас до 16 січня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини