Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:48:54

Смачні рецепти вихідного дня

10.01.2016   17:36Агенцiя

Мармуровий пляцок

Продукти на тісто-крихту: 1/2 скл цукру, 1,5 скл борошна, 100 г вершкового масла або хорошого вершкового маргарину (трохи розм'якшеного), 1 пакетик розпушувача (10 г)

Продукти для начинки: 4 яйця, 600 г сиру, 2/3 - 1 скл цукру (за смаком), 1 пакетик ванільного цукру (ванільна есенція)

Заливка для тістечка: 4 ст. л. згущеного молока, 6 ст. л. сметани (з гіркою)


Перш ніж готувати пиріг, можна поставити на розігрівання духовку. Залежно від характеру вашої духовки виставляємо 180-190 градусів (верх-низ).

Тісто готується - простіше нікуди. Все змішуємо і добре перетираємо між собою, щоб вийшла крихта. Це можна робити руками, або в комбайні.

Поставити в холодильник до приготування начинки.

Готуємо начинку. Якщо у вас сир дуже вологий, то можете додати 2 ст.л. борошна. Якщо сир сухий, то цього робити не потрібно. Змішуємо всі інгредієнти для начинки. Для цього скористаємося занурювальним блендером. Добре все збиваємо поки маса стане однорідною, блискучою, повітряної!

Беремо розємну форму для випічки. Підходить квадратна форма 22 * 22, або добре підійде кругла форма діаметром 24 см.

Застеляємо форму папером для випічки. Бортики змащуємо маргарином або маслом. Висипаємо трохи більше половини тіста-крихти у форму. Трохи розрівнюємо, але не трамбуєм. Теперь виливаємо начинку. Вона скоріше рідка. Точніше схожа за консистенцією сметани 20-25%. Фінальний штрих - рівномірно висипаємо залишки тіста. Ставимо форму в духовку на 180-190 градусів приблизно на 50 хвилин. До години.

Наш пиріг повинен стати рум'яним.

Коли до закінчення випічки залишається близько 5 хвилин, ми готуємо заливку. Це чарівна заливка зі звичайної ватрушки робить данне тістечко. Можна взяти звичайну заливку і залити нею. Можна взяти 50 г гіркого шоколаду, розтопити його і зробити малюнок. А можна скористатися благами цивілізації і використовувати шоколадний сироп. Отже, пиріг у духовці загнітився, пахне дивовижно, пора діставати.

Заливку виливаємо прямо на гарячий пиріг і перетворюємо його на тістечко! Можете допомогти заливці розтектися по всьому периметру. Тепер, поки все ще гаряче, пропоную зробити гарний мармуровий малюнок. Якщо ви використовуєте шоколад, то він повинен бути вже розтоплений (на водяній бані або в мікрохвильовці). Якщо використовуєте сироп, то всі ці ж самі маніпуляції виробляємо з сиропом.

Отже, капаємо шоколад / сироп на тістечко. Обережно ложкою робимо розводи. Виходить мармуровий малюнок. З сиропом виглядає мармуровий малюнок цікавіше.

Так як заливка ще тепла, то всі нерівності, які Ви зробили ложкою поступово «вляжуться». У підсумку вийде відмінна, практично дзеркальна поверхня. Ставим тістечко в холодильник на пару годин, а краще на ніч. Знімаємо бортики, попередньо необхідно провести гострим ножем по краях. Нарізати на квадратики (прямокутники, ромби) і подавати тістечко до чаю. З холодильника це тістечко смачне. Але якщо його трохи підігріти в мікрохвильовці ... воно взагалі стає надзвичайно ароматним і смачним ...

Можна й приготувати у вигляді тортика. Вийде дуже незвичайна мармурова поверхня, а прикрасити можна як завгодно.

http://dreamfood.ua

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини