Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:22:59

Група дітей з Чернігова їде на канікули до Латвії

23.10.2015   09:17

Група чернігівських дітей, батьки яких загинули в АТО або є учасниками антитерористичної операції, 24 жовтня відправиться до латвійського міста Огре, де проведе осінні канікули. Сьогодні з дітьми та їхніми батьками зустрілися міський голова Олександр Соколов і почесний консул Латвії у м. Чернігові Олена Вишнякова.

На переконання міського голови, юні чернігівці стануть послами миру, зможуть потоваришувати з латвійськими дітьми, зміцнитися і відпочити. О.Соколов зазначив, що з Огре Чернігів уже кілька років розвиває дружні стосунки. "Сьогодні жителі Огре підтримують українців у боротьбі за територіальну цілісність і незалежність", - сказав він. Керівник обласного центру Чернігівщини подякував за організацію поїздки пані О.Вишняковій.

О.Вишнякова повідомила, що це друга група, яка цього року відправляється до Латвії. "Латвія – невелика країна, але має велике серце, і співпереживає Україні", - зазначила почесний консул. Також вона повідомила, що активну позицію в організації цієї поїздки виявили, як міськрада Чернігова, так і муніципалітет Огре. На наступний рік планується організація кількох таких поїздок.

Всього в Латвію з Чернігова відправляться 15 дітей та 5 дорослих (стільки супроводжуючих попросила приймаюча сторона). Очолює групу директор міського центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Тетяна Кузнецова-Молодча. Вона поінформувала, що до складу делегації увійшли двоє дітей, чиї батьки загинули в АТО, і 13 дітей, чиї батьки воюють, а сім'ї перебувають під соціальним супроводом центру або зверталися за психологічною допомогою. В одній родині учасниками АТО є і батько, і мати. За програмою візиту, діти стануть учасниками екологічного табору, відвідуватимуть еко-ферму, де вирощують диких оленів та інших тварин. Крім того, заплановані екскурсії до Риги і Юрмали.

Учасники зустрічі обмінялися подарунками. Зокрема, діти подарували міському голові свої малюнки. Вони пообіцяли зустрітися після відпочинку, щоб поділитися своїми враженнями про Латвію.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини