Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:47:27

Открыты новые свойства вина и пива

11.10.2015   11:40Агенцiя

Неожиданной находкой о свойствах популярных алкогольных напитков поделились исследователи из Ноттингема, Великобритания. Они установили, что употребление вина и пива определенным образом влияет на самый распространенный вид суставных болей – в колене.

Результаты, полученные в ходе исследования, осуществленного в стенах Ноттингемского университета, привели ученых к утверждению, что вино помогает снизить риск развития весьма болезненного недуга - артрита коленного сустава. В свою очередь, употребление пива обладает обратным эффектом, повышая вероятность появления данной болезни.
 
В рамках данного научного проекта исследователями были проанализированы данные о самочувствии двух тысяч мужчин и женщин в возрасте от 45 до 86 лет с артритом одной тысячи здоровых людей (контрольная группа). В результате авторы работы обнаружили определенную корреляцию между употреблением пива и вина и артритом.
 
Так, люди, охотно пьющие пиво (20 и более единиц эля в неделю), имели на 93% более высокий риск развития артрита коленного сустава по сравнению с теми, кто к напитку был равнодушен. Что касается вина, то люди, которые употребляли от 4 до 6 бокалов вина в неделю, на 44% меньше рисковали заполучить эту патологию. Однако те, кто вином злоупотреблял (7 и более бокалов в неделю), в два раза больше были склонны к появлению у них артрита.
 
«Данное явление может быть обусловлено наличием в вине антиоксидантов, в частности, полифенолов, которые оказывают защитный эффект, в то время как пиво повышает уровень мочевой кислоты и вызывает артрит», - поделились исследователи своей гипотезой на этот счет.

Любопытно, что ранее ученые обнаруживали у вина и пива способность защищать человека от развития рака почек.

http://www.medikforum.ru/

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.