Пиріжки з яблуками - кращі рецепти до Яблучного Спасу
Для різноманітності в начинку можна додати корицю, ванільний цукор, банани, родзинки, курагу або чорнослив. Так що сміливо можете експериментувати і щоразу дивувати своїх рідних і близьких.
Рецепт №1. Пиріжки з яблуками з сирного тіста
Цей рецепт чудово підійде в тому випадку, коли немає часу замішувати дріжджове тісто. Крім того, пиріжки з сирного тіста виходять менш калорійними.
Для приготування пиріжків з яблуками з сирного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: сир - 200 грам, цукровий пісок - 50 грам, пшеничне борошно - 2 склянки, курячі яйця - 2 штуки, яблука - 3 штуки, розпушувач для тіста - 1 чайна ложка, сіль - щіпка, ванільний цукор - 1 пакетик.
Інструкція по приготуванню:
1. Сир для приготування пиріжків можна брати будь-якої жирності, головне, щоб він не був занадто вологим. Отже, сир перетираємо через сито, додаємо куряче яйце, додаємо ванільний цукор, щіпку солі і все перемішуємо до однорідної консистенції.
Починаємо поступово вводити просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, не липнущее до рук.
Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.
2. Поки тісто відпочиває, займемося приготуванням начинки. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки з насінням.
Тепер натираємо яблука на крупній тертці, засипаємо цукром-піском і перемішуємо.
3. Тісто дістаємо з холодильника і викладаємо на присипану борошном поверхню робочого столу. Розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо за допомогою чашки кружечки.
У центр кожного кружечка кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краю, формуючи пиріжок. Викладаємо пиріжки на змащене олією деко.
У мисочці злегка збиваємо залишився куряче яйце, змащуємо вироби. Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.
Пиріжки з яблуками з сирного тіста готові!
Рецепт №2. Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста
Дуже смачні і пухнасті пиріжки з яблучно-бананової начинкою особливо подобаються маленьким діткам.
Для приготування пиріжків з яблуками з дріжджового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 2 склянки, молоко - 200 мл, яблука - 2 штуки, банани - 2 штуки, лимон - 1 штука, курячі яйця - 2 штуки, вершкове масло або маргарин для випічки - 50 грам, цукровий пісок - 50 грам, сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки, сіль - щіпка.
1. Молоко переливаємо в глибоку миску і злегка підігріваємо в мікрохвильовій печі. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і дріжджі, ретельно перемішуємо.
Потім вбиваємо одне куряче яйце і додаємо розтоплене вершкове масло. Починаємо поступово вводити просіяне борошно.
Замішуємо м'яке тісто. Миску з тестом накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце на сорок хвилин.
2. Поки тісто піднімається, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки і очищаємо від шкірки. Потім натираємо яблука на крупній тертці.
Банани очистити від шкірки і розминаємо виделкою. Лимон обдаємо окропом, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. З'єднуємо в окремій мисочці яблука і банани, поливаємо лимонним соком, додаємо трохи цукру і ретельно перемішуємо.
3. Піднялося тісто злегка обминаємо руками і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Катаємо з тіста ковбаску, ріжемо на невеликі шматочки.
Кожен шматочок розгортаємо в коржик. У центр кладемо трохи начинки, щільно защипуємо краю, формуємо пиріжки.
Викладаємо пиріжки на змащене олією деко і залишаємо на п'ятнадцять хвилин підйому. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо вироби.
Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на тридцять хвилин.
Рецепт №3. Пиріжки з яблуками із здобного тіста
Ще один рецепт приготування смачних пиріжків з яблучною начинкою на цей раз із здобного тіста.
Для приготування пиріжків з яблуками із здобного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 400 грам, вершкове масло або маргарин для випічки - 150 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 2 столових ложки, сметана - 50 грам, сода - 0,5 чайної ложки, яблука - 3 штуки, кориця - за смаком, сіль - щіпка, картопляний крохмаль - 1 столова ложка.
Інструкція по приготуванню:
1. Охолоджене вершкове масло нарізаємо маленькими шматочками, кладемо в глибоку миску. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і 200 грам борошна, перетираємо руками все в крихту.
Потім додаємо куряче яйце, додаємо сметану і соду. Поступово вводимо муку. Замішуємо еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.
2. Для приготування начинки яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки. Нарізаємо яблука маленькими шматочками, кладемо в окрему миску, додаємо картопляний крохмаль, посипаємо цукром-піском і корицею, гарненько перемішуємо.
3. Дістаємо тісто з холодильника і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт і вирізаємо невеликі квадратики.
В серединку кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краї квадратів, формуючи конвертики. Отримані пиріжки викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.
Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на двадцять хвилин.
Рецепт №4. Пиріжки з яблуками з листкового тіста
Дуже смачні і прості в приготуванні слоечки з яблуками стануть чудовим ласощами для домашнього чаювання.
Для приготування пиріжків з яблуками з листкового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 450 грам, яблука - 4 штуки, вершкове масло - 50 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 50 грам.
Інструкція по приготуванню:
1. Для приготування цих пиріжків нам знадобиться упаковка готового замороженого листкового тіста. Тісто необхідно заздалегідь дістати з морозилки, щоб воно розморозилося.
2. Поки розморожується тісто, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки з насінням. Нарізаємо маленькими шматочками яблука.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо яблука, засипаємо цукровим піском, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.
3. Тісто розгортаємо в одну сторону в прямокутний пласт. Розрізаємо цей пласт на невеликі квадрати.
У центр кожного квадрата кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо куточки. Викладаємо вироби на змащений олією лист. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо слоечки.
Відправляємо деко в попередньо розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на десять хвилин.
Даємо готовим пиріжкам трохи охолонути і кличемо всіх до столу.
Пиріжки з яблуками - корисні поради досвідчених кулінарів
1. Яблука для начинки можна використовувати як в свіжому, так і в тушкованому вигляді. У першому випадку яблука найкраще натерти на крупній тертці, а в другому - нарізати маленькими шматочками.
2. Якщо для приготування пиріжків з яблуками ви використовуєте дріжджове тісто, дайте йому піднятися не один, а два рази. Тоді пиріжки виходять дуже ніжними і м'якими.
3. Дуже смачне дріжджове тісто виходить, якщо замішувати його не на молоці, як ми всі звикли, а на кефірі. Більш того, краще, якщо кефір буде вже злегка кислим.
4. Щоб яблучна начинка не потемніла в процесі приготування, використовуйте лимонний сік.
5. Перш ніж начиняти пиріжки, переконайтеся, що тушковані яблука повністю охололи.
Останні новини Чернігівщини
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.
Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38
Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.
Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.