Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:05:17

16 серпня - Всесвітній день бездомних тварин

16.08.2015   09:31Агенцiя

Ми відповідаємо за тих, кого приручили.

16 серпня  в усьому світі відзначається Міжнародний день безпритульних тварин. Обрати цей день в якості Національного дня безпритульних тварин запропоновано у 1992 році Міжнародним товариством прав тварин США (ISAR).

Це не свято, а скоріше нагода привернути увагу до проблеми, яка вже багато десятиліть існує в багатьох країнах світу, в тому числі і в нашій. Проблема безпритульних тварин знайома кожному великому місту, де гостро стоїть питання будівництва притулків для бездомних тварин.

Про будівництва притулків та необхідність стерилізації домашніх тварин для запобігання їх надлишку наголошують члени Міжнародного товариства прав тварин. Їхнє починання було підтримано зоозахисними організаціями інших країн, і дуже скоро дата 16 серпня увійшла до міжнародного календаря як Міжнародний день безпритульних тварин.

У цей день волонтери та громадські діячі проводять різноманітні заходи, намагаючись донести ідею відповідального ставлення до домашніх тварин. Україна зараз знаходиться на шляху боротьби за гуманне поводження з безхатченками.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.