Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:44:57

13 серпня - Всесвітній день шульги

13.08.2015   06:55Агенцiя

Сучасний світ створений для людей, які все роблять правою рукою. Письмове і кухонне приладдя, двері і замки, комп’ютерні миші і багато іншого для праворуких. Решта пристосовуються. На щастя, ліворуких школярів вже не примушують писати правою, але і в даний час зустрічаються деякі батьки, вихователі або навіть вчителі, які намагаються перевчити «неправильну дитину».

Всесвітній день ліворуких вперше відзначали 13 серпня 1992 за ініціативою британського Клубу ліворуких, створеного в 1990 році.
Цього дня лівші всього світу прагнуть привернути увагу виробників товарів до необхідності враховувати і їхні зручності, влаштовують різноманітні заходи і змагання. Проте головною стурбованістю Клубу ліворуких Великобританії є те, що в багатьох школах країни дітей-лівшей як і раніше прагнуть перевчити до письма правою рукою, що викликає психологічні стреси і знижує успішність учнів.

На Русі до лівшей ставилися підозріло. Їм навіть забороняли надавати свідчення в суді. Вважалося, що шульгою був сам диявол. А в радянських школах маленьких лівшей переучували в обов’язковому порядку. Психологи говорять, що всі ці люди володіють сильним характером і потужним творчим потенціалом.

За даними статистики, близько 10% населення - лівші.

Список відомих людей, які все робили «однією лівою», вражає - Марк Твен, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Бетховен, Сергій Рахманінов, Пол Маккартні і Рінго Старр, Мерилін Монро, Роберт Де Ніро. Ліворукими були Юлій Цезар та Олександр Македонський, Наполеон і Карл Великий, Уінстон Черчілль та Жанна Дарк, і навіть три президенти США - Рональд Рейган, Джордж Буш-старший, Білл Клінтон.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини