Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:43:11

Учні "Дитячої літньої школи чарівників" виставили свої роботи на благодійний аукціон, щоб допомогти воїнам АТО

14.07.2015   12:20Агенцiя

За підтримки Сергія Івановича Березенка в Чернігові вже понад тиждень працює «Дитяча літня школа чарівників».

Розташована вона на вулиці Пухова, біля Березового гаю. Учнями школи стали понад 400 дітей не тільки з найближчих будинків, а і з усього міста.

У цій школі, під керівництвом досвідчених викладачів діти виготовляють власними руками справжні витвори мистецтва: різноманітні віночки із живих квітів, ляльки-мотанки, прикраси, тощо. Тобто юні чернігівці не лише весело та цікаво проводять час у «Літній школі чарівників», а й навчаються корисним речам.  Діти разом з викладачами та організаторами вирішили щотижня проводити благодійні аукціони, на яких продаватимуться виготовлені учнями речі. Усі кошти підуть на допомогу воїнам АТО.

У суботу відбувся перший благодійний ярмарок та аукціон. Лотами виступали найкращі, наймайстерніші роботи учнів Школи. Придбати собі витвір мистецтва, а заразом підтримати дітей та наших військових прийшли сотні чернігівців. Не залишився осторонь і один з організаторів «Літньої школи чарівників» Сергій Березенко. Він придбав на ярмарку кілька робіт: фоторамку для сина, оздоблену дерев'яну лопатку тощо. На аукціон було виставлено 10 лотів: лялька-мотанка янгол з мішковини, вінок, два кавових дерева, фоторамка тощо. Найбільшим лотом став коровай діаметром до півтора метра. Це – таке собі декоративне диво, яке пішло з молотка за кілька тисяч гривень. – Над короваєм працювало 17 учнів нашої школи, тому він такий унікальний і неповторний, - розповіла Валентина Мисик, керівник «Літньої школи чарівників», - він символізує мир, дружбу та гостинність.  До речі за цей лот, як і за кавові дерева точилася найзапекліша боротьба.

Сергій Березенко на аукціоні придбав вінок та коровай. Також йому вручили іменний сертифікат за проходження майстер-класу «Плетіння вінку» (під час відкриття Школи минулої суботи СІБ долучився до учнів Школи та плів вінок).

Гроші на ярмарку та під час аукціону збирав Центр підтримки армії Андрія Дериземлі.

- Те, що виготовляють діти в Школі Чарівників неймовірно вражає – це, дійсно, витвори мистецтва, - розповів нам Сергій Березенко. – Вони щирі, ідуть від дитячого серця, зроблені дитячими руками. Це –  геніальні речі, які хочеться мати в своєму домі. Політик подякував фахівцям, які проводять із дітьми заняття, адже арт-терапія дозволяє проявляти учням свою творчість, заспокоює їх, робить дітей відповідальними. – Я вважаю що «Літня школа чарівників» - успішний, цікавий і корисний проект. Важливо, що діти не залишаються байдужими до долі країни, хочуть допомогти солдатам. Тому ми й ініціювали цей аукціон, - пояснив Сергій Березенко. 
 
Задоволені роботою школи та проведенням аукціону як самі учні, так і їхні батьки.

– Нам дуже подобається тут, - розповіла Юлія, яка привела до школи чарівників сина Максима. – Син зробив декор на дерев’яному яблуці. Був у захваті, казав, що дома теж буде майструвати. Насправді така робота розвиває дитячу уяву, майстерність. Ми зацікавлені в тому, щоб у Чернігові було якомога більше таких заходів, - поділилася своїми враженнями Юлія.

- Моя дитина прийшла додому після занять у школі в надзвичайно піднесеному настрої. Їй все дуже сподобалось, - розповіла Ірина. – Це великий досвід для дитини. Робота непроста, кропітка, заняття тривало біля трьох годин. Але в результаті донька змайструвала симпатичне кавове дерево. За словами жінки вона з радістю долучилася й до аукціону. – Робота дитини була виставлена на аукціоні, тому ми з радістю придбали її, чим, сподіваюсь, хоч трішки допомогли нашим військовим. Наостанок Ірина подякувала організаторам школи за таку прекрасну ініціативу і висловила побажання, аби подібні заходи відбувалися в Чернігові якомога частіше.

Нагадаємо, що «Літня школа чарівників» працюватиме ще два тижні. Тож якщо ви бажаєте, аби ваша дитина навчилася майструвати унікальні речі та допомогла українським військовим, обов’язково приводьте її до Березового гаю. Заняття розпочинаються о 10:00, 12:30 та 15:00.  

Сана Бойко
PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини