Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:56:46

Міжнародний молодіжний фестиваль "Молодість. Мир. Майбутнє" урочисто відкрили на Голубих озерах

20.06.2015   07:06Агенцiя

Близько 400 представників молодіжних громадських організацій, творчої та активної молоді з районів та міст Чернігівської, Київської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Сумської областей, а також Білорусі з’їхались до с. Олешня Ріпкинського району, щоб обмінятися досвідом, змістовно поспілкуватись та довести — дружба не має кордонів.

Ідея цьогорічного заходу, присвяченого Дню молоді — підвищення національного духу молоді та патріотичного виховання, створення можливостей для самореалізації і розкриття її творчого потенціалу.

— Вам, молодим, доводити, що ми, українці, — нація щирих, талановитих людей, які пропагують принципи добра та любові. Тож нехай дні молодіжного фестивалю будуть для вас насиченими різними чудовими подіями, новим досвідом, можливістю творчої реалізації, новими друзями, — наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, звертаючись до молоді. За дорученням голови облдержадміністрації, він побажав учасникам фестивалю нових звершень, здійснення мрій, миру і процвітання Україні та Білорусі.

Вітання від депутатського корпусу та громади області учасникам заходу передав голова обласної ради Микола Звєрєв. Він зокрема, зазначив, що Чернігівщина буде нести у майбутнє кращі традиції розвитку молодіжного руху, патріотизм українців та європейські цінності, адже регіон є щитом миру і надійності на кордоні трьох держав.

Цьогорічний фестиваль має надзвичайно актуальне гасло — «Молодість. Мир. Майбутнє», тож керівники делегацій, підтримуючи його, побажали не лише учасникам, а й усім українцям, молодості в душі, миру в серці та віри у майбутнє.

Представник білоруської делегації Світлана Ковшарова акцентувала, що Білорусь і України завжди були, є і будуть друзями. Вона висловила сподівання, що наступного року до заходу долучаться й інші області Республіки.

За задумом організаторів, молодіжний фестиваль проходитиме у форматі наметового таборування і триватиме до 21 червня.

Протягом чотирьох днів молоді люди матимуть змогу поспілкуватися, обговорити розвиток молодіжного руху, позмагатися, взяти участь у майстер-класах та гарно відпочити.

Програма фестивалю досить цікава і насичена та передбачає творчі зустрічі, Гоголівські читання, квести, туристичне багатоборство, конкурси національної кухні, проведення інструктажів із орієнтування та правил поведінки в екстремальних умовах, практичних занять із надання першої невідкладної допомоги та багато іншого.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини