Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:35:27

Фестиваль проходитиме у форматі наметового містечка

16.06.2015   07:55Агенцiя

На території комплексу «Голубі озера», розташованого у селі Олешня Ріпкинського району, з 18 по 21 червня відбудеться Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє». Захід приурочено до Міжнародного дня молоді.

Про особливості цьогорічного святкування сьогодні під час чергового брифінгу в облдержадміністрації розповідали заступник директора Департаменту сім ' ї, молоді та спорту ОДА Наталія Кожушко та старший інструктор центру тактичного навчання "СОТа" Олександр Лаптій.

— Фестиваль проходитиме у форматі наметового містечка. У таборі планується провести військово-патріотичну гру, спортивні змагання і показові виступи, клуби за інтересами. Також будуть організовані концертні програми, під час яких молодь продемонструє «візитні картки» свого району, міста, області, держави, — зазначила Наталія Кожушко.
Як зазначив Олександр Лаптій, також проводитимуться інструктажі із орієнтування та правил поведінки в екстремальних умовах, практичні заняття із надання першої невідкладної допомоги та демонстрація макетів зброї.

— Чернігівщина — край з багатим козацьким минулим. Генетичний код час від часу дає про себе знати, але його необхідно підкріплювати практичними навичками, зокрема і поводженням із зброю, — каже старший інструктор центру тактичного навчання.

Загалом, ідея фестивалю — підвищення національного духу молоді та патріотичного виховання, створення можливостей для самореалізації та розкриття творчого потенціалу.
Програма передбачає обмін досвідом, змістовне спілкування та міжнародне і прикордонне молодіжне співробітництво між Україною та Республікою Білорусь.

У заході візьмуть участь близько 400 представників молодіжних громадських організацій, творчої та активної молоді з районів та міст Чернігівської, Київської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Полтавської та Сумської областей, а також молодіжний актив Гомельської області (Республіка Білорусь) та, можливо, представники із Латвії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини