Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 15 червня, 11:20:53

Смачні рецепти вихідного дня

14.06.2015   10:50Агенцiя

Солянка сборная мясная

Состав: говядина/телятина или свинина (на косточке) - 600-700 г (для бульона: 2,5-3 литра воды, 1 луковица, 1-2 лавровых листа, 3 горошины душистого перца, соль), копченые ребрышки - 300 г, ветчина - 200 г, колбаса копченая - 200 г, лук репчатый - 1 шт, соленые огурцы - 2-4 шт, оливки - 100 г, каперсы (по желанию) - 50-70 г, томатный соус или кетчуп - 2 столовых ложки, растительное масло – 2 столовых ложки, сливочное масло – 1 столовая ложка, зелень петрушки, лимон (для подачи), сметана (для подачи), соль, свежемолотый перец

До теми: Фейсбучний мікс до кави № 43 з чудовою цитатою від Ольги Макухи про солянку.

Приготовление

Говядину и копченые ребрышки положить в кастрюлю, залить водой и довести до кипения.
Снять пену, положить очищенную луковицу и варить 2 часа при слабом кипении.
За 15 минут до готовности немного посолить, положить лавровый лист и горошины перца.
Мясо вынуть из бульона, удалить луковицу и специи, бульон процедить.
Отделить мясо от костей и нарезать соломкой.
Также, соломкой, нарезать ветчину и колбасу.

Совет. Солянка может оказаться не дорогим удовольствием, а экономичным решением, если готовить ее после праздников, когда остаются закупленные к праздничному столу несколько видов мясных копченостей. По 100-200 грамм различных мясопродуктов сделают вкус солянки еще более богатым и насыщенным.

Огурцы нарезать соломкой.
Выложить в сковороду, добавить немного бульона и припустить 5-7 минут.
Переложить огурцы в кастрюлю с бульоном.
Луковицу очистить и нарезать четвертькольцами.
В сковороде разогреть сливочное масло вместе с растительным, выложить лук, посолить, поперчить и обжарить до мягкости.
Добавить кетчуп, перемешать и переложить зажарку в бульон.
Положить в кастрюлю отварное мясо, ветчину и колбасу.
Добавить оливки, перемешать и готовить 10-15 минут.

Совет. В солянку можно добавить немного рассола от оливок.

Добавить каперсы, перемешать, посолить и поперчить по вкусу.

Накрыть кастрюлю крышкой и дать настояться 15 минут.

При подаче в каждую тарелку положить ломтик лимона,  заправить солянку сметаной и посыпать зеленью.

http://gotovim-doma.ru/

Останні новини Чернігівщини

Ринок праці мовою цифр

Ринок праці мовою цифр 14:19

Протягом січня-травня 2025 року на Чернігівщині:

Під виглядом спадкоємців заволоділи нерухомістю померлих чернігівців – викрито групу осіб 14:15

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом чоловікам у шахрайстві у великих розмірах, використанні підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3, 5 ст. 190, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 209 КК України).

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 14:08

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 випадок загибелі на водних об'єктах, 3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинули 3 особи та 4 особи постраждали.

Після хвороб, операцій, травм і поранень: українці можуть отримати  безкоштовну реабілітацію

Після хвороб, операцій, травм і поранень: українці можуть отримати безкоштовну реабілітацію 11:35

За останні півтора року 600 тис. українців отримали безоплатну реабілітаційну допомогу. Зараз її надають у 555 медичних закладах – там переважно зроблений ремонт, є необхідне устаткування та фахівці.

 Програма підтримки «Ветеранський спорт»: запитання та відповіді

Програма підтримки «Ветеранський спорт»: запитання та відповіді 11:17

Міністерство у справах ветеранів України спільно з Міністерством цифрової трансформації України з метою підтримки ветеранів війни, заохочення до фізичної активності, покращення психологічного здоров'я та соціальної інтеграції 15 січня 2025 року започаткували програму Ветеранський спорт.