Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:24:53

Діти з Чернігова побували у Менському зоопарку. ФОТО

12.06.2015   12:09Агенцiя

Уже протягом двох місяців відбуваються безкоштовні поїздки дітей до менського зоопарку.

Організатором такої ініціативи став засновник "Фонду оборони країни" Геннадій Корбан. У його громадській приймальні всі бажаючи відвідати менський зоопарк можуть зареструватися та стати учасниками поїздки.

Сьогодні ж сам Г. Корбан відвідав зоопарк та поспілкувався не тільки з працівниками закладу, а й батьками дітей, що були на екскурсії.  Менський зоопарк є унікальним у певному сенсі - він розташований у сільській місцевості. Директор зоопарку Зінаїда Сергіївна Максименко, розповіла про свою роботу: "У нас живуть 1018 голів тварин 138 видів. Із них 38 голів, що занесені до Червоної книги України. Менський зоопарк надає послуги екскурсовода. Зараз у нас зросли платні послуги на 36%. Це не тільки наша заслуга, а й наших спонсорів та опікунів. Останній часом до цього числа долучився й Геннадій Корбан за що йому велика подяка."

Збільшилися показники менського зоопарку не лише по наданим послугам, а й за кількістю відвідувачів. Приємним є той факт, що це сім'ї з дітьми. Саме тут вони мають можливість побачити різних тварин та відпочити. Окрім того, для дітей така форма відпочинку є не лише цікавою, а й позитивною у психологічному сенсі.  Відвідувачами менського зоопарку є діти-інваліди. Спілкування з тваринами позитивно впливає на їхнє самопочуття.

Свій внесок у це зробив і Геннадій Корбан. Завдяки його підтримці діти, батьки яких не завжди можуть організувати такий відпочинок своїй малечі, мають змогу знайомитися не лише з новими цікавими містами своєї області, а й розвивати свої моральні якості. Цікавим є те, що діти не просто приїжджають, дивляться й їдуть додому. Вони стають "постійними клієнтами" зоопарку. Так, наприклад, група дітей стала опікуватися двома крокодилами - Піратом та Марьєю. Тож співпраця між дітьми та працівниками зоопарку стає все тіснішою.

Під час екскурсії Геннадій Корбан зустрівся з групою, яка відпочивала в зоопарку й приїхала до закладу за допомогою приймальні. Корбан поспілкувався з дітьми та їхніми батьками. У процесі розмови виникли питання, з якими матері звернулися до Геннадія Олеговича.

Одним з таких є проблема лікування цукрового діабету у дітей. За словами голови правління Товариства сприяння хворим цукровим діабетом у місті хворіє 6000 дітей. Це єдина в Чернігові організація, що займається хворими на цукровий діабет. Їм потрібно не лише щодня чотири рази перевіряти рівень цукру в крові за допомогою глюкометрів, а й робити ін'єкції інсуліну. Держава виділяє лише 50% від потрібного об'єму інсуліну. Решту батьки повинні закуповувати самостійно. Кошти, які вони отримують від держави як батьки дітей-інвалідів, усі витрачають на закупівлю необхідних ліків. Фінансів для спеціального харчування у такій ситуації взагалі не залишається.

Ознайомившись з ситуацією Геннадій Корбан погодився допомогти у вирішенні цього питання. Менський зоопарк же, в свою чергу, подарував двох папуг організації на згадку про поїздку.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини