Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 18:28:12

На Голубих озерах відбудеться Міжнародний молодіжний фестиваль

09.06.2015   09:42

Уже вдруге найактивніша та прогресивна частина громади Чернігівщини зустріне свято Дня молоді на території комплексу «Голубі озера», розташованого у с. Олешня Ріпкинського району. Цього року організатори вирішили провести Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє», запросивши молодіжний актив Гомельської області Республіки Білорусь.

Ідея заходу – підвищення національного духу молоді, створення можливостей для самореалізації та розкриття творчого потенціалу молодих людей, патріотичне виховання молоді, обмін досвідом, змістовне спілкування та міжнародне і прикордонне молодіжне співробітництво між Україною та Білоруссю. До участі у фестивалі запросили представників молодіжних громадських організацій, творчої та активної молоді з районів та міст Чернігівської, Київської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Полтавської та Сумської областей.

Про підготовку та проведення цьогорічного міжнародного молодіжного фестивалю йшлося на виїзному засіданні організаційного комітету, яке 8 червня провів перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Як зазначалося, цьогорічний молодіжний захід проходитиме у форматі наметового таборування і розпочне свою роботу 18 червня. Наразі тривають підготовчі роботи щодо облаштування табору, зокрема, спорудження об’єктів соціально-побутового значення, готується розважальна програма.

Загалом, за інформацією організаторів, на фестиваль з’їдуться більше 400 представників молодіжних делегацій України, Республіки Білорусь та засобів масової інформації. Протягом чотирьох днів молодь матиме змогу поспілкуватися, обговорити розвиток молодіжного руху, позмагатися, взяти участь у майстер-класах та гарно відпочити. Заходом також передбачається проведення інструктажів із орієнтування та правил поведінки в екстремальних умовах, практичних занять із надання першої невідкладної допомоги та цікава молодіжно-патріотична програма.

Традиційно до проведення свята для молоді долучиться і фонд Софії Русової.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини