Страви з кабачків: 5 літніх рецептів
Страви з кабачків завжди асоціюються з літом і здоровим харчуванням. І абсолютно виправдано, адже в них стільки вітамінів.

Пропонуємо невелику підбірку страв з кабачків, якщо тобі захочеться скуштувати щось новеньке або надихнутися перед готуванням.
Фаршировані кабачки
Цукіні, фаршировані рисом з овочами і грибами, мабуть, одна з найвідоміших страв з кабачків. Ця страва не тільки дуже смачна й корисна, але ще й приголомшливо виглядає на столі. Обов'язково приготуй цю страву з кабачків, скажімо, на недільний обід, твої близькі будуть у захваті.
Інгредієнти: цукіні або кабачки 3 шт., відварний рис ½ ст., морква 1 маленька, цибулина 1 маленька, перець солодкий болгарський ½ шт., печериці 100 гр., сіль, перець, рослинна олія, помідори 6 шт.
Як приготувати:
Цукіні поріж на 3-4 частини, видали м'якоть. Моркву натри на крупній тертці, цибулю, гриби і перець дрібно поріж. Обсмаж все разом на олії до напівготовності. Посоли і поперчи за смаком.
Обсмажені овочі з'єднай з відварним рисом і поклади цю начинку в середину цукіні. Фаршировані цукіні виклади в каструльку.
Помідори обдай окропом, зніми шкірочку і дрібно порубай.
На рослинній олії обсмаж м'якоть цукіні разом з помідорами протягом 5-7 хвилин.
Полий помідорним соусом цукіні, накрий кришкою і тушкуй на повільному вогні 20-30 хвилин з моменту закипання.
Кабачки в горіховому соусі
Кабачки в горіховому соусі - ідеальний пісний гарнір. Але, звісно, якщо тобі захочеться обмежитися тільки ним, теж буде чудово. Зверни увагу, горіхи в складі цієї страви з кабачків зроблять її пікантною і поживною.
Інгредієнти: кабачки 400 гр., горіхи волоські очищені 1/2 склянки, сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком, петрушка ½ пучка, часник 2 зубці, олія маслинова 3 ст.л
Як приготувати:
Волоські горіхи подрібни у блендері або дуже дрібно поріж.
До волоських горіхів додай сіль, перець і роздавлений часник, перемішай. Виклади в соус дрібно посічену зелень петрушки.
Кабачки очисти від шкірки, при необхідності видали серцевину з насінням (в тому випадку, якщо насіння великі і жорсткі), наріж не дрібною і не дуже довгою соломкою.
Кабачки виклади в розігріту сковороду з рослинною олією і обсмаж до готовності.
До кабачків виклади соус з волоських горіхів, перемішай і подавай на стіл.
Кабачки по-грецьки
Ще одна страва з кабачків, яка тобі точно сподобається. На приготування кабачків по-грецьки у тебе піде зовсім небагато часу, але результат гарантовано тебе надихне.
Інгредієнти: 1 невеликий кабачок; 3-4 пера зеленої цибулі; 20 г шпинату; 3-4 великих листка свіжого салату; 2-3 невеликих болгарських перці; 1 середній помідор; трохи борошна; оливкова олія; сік половинки лимона; 3-4 гілочки кропу; сіль, цукор і перець за смаком.
Приготування
1. Молоді кабачки чистимо й нарізаємо тонкими кружальцями, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в оливковій олії.
2. Зелену цибулю дрібненько ріжемо і злегка підсмажуємо в оливковій олії. Додаємо туди дрібно нарізане листя шпинату, салат, подрібнений болгарський перець і помідори, зелень петрушки.
3. Тушкуємо все на повільному вогні. Солимо, перчимо, додаємо кабачки й видавлюємо сік половинки лимона.
4. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин.
5. Подаємо наші кабачки охолодженими, посипавши подрібненим кропом.
Тарт з кабачками, козячим сиром і м'ятою
Тарт - завжди вдалий вибір. Приготувавши його, легко прославитися приголомшливою господинею, хоча з цим простим рецептом впорається навіть новачок. Спробуй приготувати тарт із кабачками, козячим сиром і м'ятою.
Для одного тарта діаметром 22 см потрібно:
Для тіста: 220 г борошна, 1 щіпка солі, 150 г холодного вершкового масла (використовуйте хороше масло, оптимально з жирністю 80%), 1 жовток
Для начинки: 100 г козячого сиру, 2 невеликі кабачки, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 кілька гілочок м'яти (тільки листя), 2 яйця, 150 мл вершків, перець, сіль, мускатний горіх
Спочатку готуємо тісто. Борошно, сіль просіяти в миску, додати вершкове масло, перетерти до утворення крихти. Жовток трохи збити, додати в миску, вимісити тісто до отримання гладкої маси, додати холодної води, якщо тісто кришиться. Сформувати кулю, прибрати в холодильник на 30 хв. Дістати, розкачати між аркушами паперу для випічки, викласти у форму, прибрати в холодильник на 30 хв. Коли тісто буде готове, розігріти духовку до 190 С.
Починаємо робити начинку нашого тарта. Кабачки очистити і порізати кубиками, часник подрібнити. Кабачок і часник обсмажити на олії до напівготовності. М'яту порубати. Яйця, вершки, спеції, м'яту, кабачки перемішати. Основу для тарта розкачати, викласти у форму, надлишок обрізати. Випекти під вантажем протягом 10-15 хв. Вантаж видалити. Викласти начинку, додати сир. Випекти до готовності 20-25 хв.
Тарт готовий, подавати з салатом або як самостійну страву.
Крем-суп з кабачків
Ця страва з кабачків особливо підійде на наступний день після широкого застілля або якщо ти вирішила скинути кілька кілограмів перед пляжним сезоном. Хоча й без приводу такий суп здивує тебе своїм ніжним і тонким смаком.
Інгредієнти: 500 г кабачків, 1 цибулина, 2 склянки води, 1 чайна ложка борошна, 25 г вершкового масла, 1 яйце, півсклянки кислого молока, багато зелені.
Приготування
1. Кабачки ріжемо кружечками, заливаємо водою та варимо на слабкому вогні до м'якості.
2. Протираємо кабачки через сито.
3. На вершковому маслі злегка пересмажуємо борошно. Додаємо до кабачків.
4. Розводимо суміш кип'яченою водою та варимо 4-5 хвилин.
5. Яйце збиваємо з кислим молоком, додаємо в суп.
6. Подаємо суп із дрібно нарізаною зеленню.
http://lady.tochka.net/
Останні новини Чернігівщини
До 15 років позбавлення волі засуджено мешканця Чернігівського району за вчинення зґвалтування своєї доньки 17:46
За публічного обвинувачення прокурорів Козелецької окружної прокуратури судом визнано винним 44-річного мешканця Чернігівського району у вчиненні зґвалтування своєї 12-річної доньки (ч. 4 ст. 152, ч. 6 ст. 152 КК України).
“В ніч на Івана Купала” — разом з Академічним народним хором 16:45
Як завжди, неймовірно барвисту і виразну купальську програму запропонували глядачам артисти Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура.
Засуджено мешканця м.Чернігова за розбійний напад на військовослужбовця 16:21
Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 32-річного місцевого жителя у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненому в умовахвоєнного стану особою, яка раніше вчиняла розбій, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.
Ще три громади області розробляють концепти безбар’єрних маршрутів 15:39
На Чернігівщині триває робота над формуванням комплексної мережі безбар’єрних маршрутів. Крім Олишівської селищної ради, дорожні карти таких проєктів намітили також Гончарівська, Коропська та Парафіївська громади.
Засуджено до 10 років позбавлення волі чоловіка за вбивство односельчанина 14:57
Чернігівською окружною прокуратурою доведено вину 54-річного мешканця одного з сіл Чернігівського району та області за фактом умисного вбивства знайомого своєї дружини (ч.1 ст.115 КК України).