Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 8 травня, 15:28:35

Смачні рецепти вихідного дня

24.05.2015   09:19Агенцiя

Торти без випічки готувати легко і швидко

Творожно-фруктовий торт без випічки

Інгредієнти: творог - 200 г (сир для начинки краще брати високої жирності, причому бажано його протерти через сито, щоб в сирному шарі не було крупинок.), сметана 20% жирності - 500 г, вершкове масло - 180 г, пісочне печиво - 400 г, желатин -30 г, цукровий пісок - 1 склянка, виноград - 500-700 г, волоські горіхи - для прикраси

Приготування:
Розтопити вершкове масло на водяній бані.
Подрібніть печиво в дрібну крихту до однорідного стану (за допомогою качалки або блендера) і перемішайте з розтопленим маслом. Зачекайте, поки суміш трохи охолоне.
Візьміть форму для торта і викладіть на неї харчову плівку (так буде простіше діставати торт). На дно форми рівномірним шаром викладіть суміш з масла і печива, утрамбуйте і
поставте остигати в холодильник на 1-2 години.
Желатин залийте склянкою води і залиште набухати на 40-60 хв.
Цукровий пісок, сметану і сир добре збийте за допомогою блендера.
Набряклий желатин поставте на невеликий вогонь і постійно помішуйте до повного розчинення, після дайте йому трохи охолонути.
Влийте розтоплений желатин в сирну масу і добре все перемішайте.
На застиглий холодний корж викладіть шаром виноград і зверху залийте сирним кремом, після поставте в холодильник до повного охолодження, приблизно на 40 хвилин.
Коли торт охолоне, зніміть бортик рознімної форми, акуратно видаліть харчову плівку.
Залишилося прикрасити торт подрібненими горіхами і виноградом.

Пташине молоко без випічки.

Інгредієнти: 30 г желатину, 4 ст.л. цукру, 4 ст.л. какао, 1 стакан молока, 400 г сметани, 250 г маскарпоне, 150 мл нежирних вершків, 1 склянка цукру

Приготування:
Залити склянкою холодної води 10 г желатину для шоколадного шару. Дати настоятися. Перемішати цукор (4 ст.л.) і какао-порошок (4 ст.л.)
Коли желатин розбухне, додати в нього цукор з какао.
Підігріти, щоб розчинився желатин. Вилити в підготовлену силіконову форму (змащену маслом). Поставити в морозильну камеру, щоб застигла суміш хвилин на 20-30.
Желатин (20 г) заливаємо 1 склянкою холодного молока, залишаємо розбухати.
Сметану, маскарпоне, вершки нежирні і 1 склянку цукру збити до густоти.
Прогріваємо набряклий в молоці желатин і виливаємо в ємність з молочною масою, не вимикаючи міксер, і збиваємо до повного перемішування. Залишаємо хвилин на 10, щоб охолола маса.
Виймаємо з морозилки форму із застиглим шоколадним шаром. Виливаємо зверху білий шар. Ставимо в холодильник до повного застигання (на ніч). Потім вивертаємо обережно з форми.

Вишневий торт (без випічки)

Інгредієнти: 150 г бісквітного печива, 125 г вершкового масла, 300 г творогу, 150 г натурального йогурту, 100 г вершків (11%), 2 cт.л. лимонного соку, 1 п. желатину (10 г),
50 г цукру (кому не солодко, можна і 100 :), ванілін, вишневе желе, свіжа вишня.


Приготування:
Печиво подрібнити у блендері в дрібну крихту. Вершкове масло розтопити і з'єднати з печивом.
Дно рознімної форми (діам. 26 см) вистелити папером для випічки, викласти масляну крихту, розрівняти і злегка притиснути долонями. Помістити в холодильник на 30-40 хвилин.
Желатин замочити в 100 г вершків, дати набрякнути. Через 20-30 хвилин поставити на водяну баню і помішувати, поки желатин повністю не розчиниться, не кип'ятити! Залишити остигати.
Творог змішати з йогуртом, цукром, лимонним соком і ваніліном, додати до крему набряклий желатин, добре перемішати.
Викласти крем на корж, розрівняти і поставити на 2 години в холод, щоб крем застиг.
Половинки вишень викласти на торт, залити теплим желе.
Готовий торт прибрати в холодильник до повного застигання.

Торт з печивом, шоколадом і згущеним молоком без випічки


Інгредієнти (форма діаметром 24 з знімними бортами): 250 г бісквітного печива, 200 г гіркого шоколаду, 100 г вершкового масла, 1/2 ст вареного згущеного молока, 1/2 ст вершків 38%
Для мусу з згущеним молоком: 2 уп вершків 38% (500 мл), 1 пачка ванільного пудингу (80 г), 2 ст.л вареного згущеного молока

Глазур: 150 г гіркого шоколаду, 150 мл вершків 38%, 50 г вершкового масла

Для прикраси: варене згущене молоко

Приготування:
З'єднуємо разом шоколад, вершкове масло, варене згущене молоко і вершки і ставимо на вогонь, постійно помішуючи доводимо до однорідної теплої маси.
Потім знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
Печиво ламаємо, але не дрібно і з'єднуємо з шоколадною масою.
Розмішуємо і перекладаємо у форму, розрівнюємо його.
Приготування мусу:
Збиваєм вершки з пудингом, в кінці додаємо варене згущене молоко.
Збірка:
Викладаємо мус на основу, розрівнюємо і ставимо в морозильну камеру на 1 годину 30 хвилин.
Приготування глазурі:
Вершки, шоколад і вершкове маслечко розтоплюємо однорідної маси. Даємо трохи охолонути і виливаємо зверху мусу.
Всі ставимо в холодильник щоб глазур застигла.
Прикраса:
Кондитерський кульок заповнюємо вареної згущеним молоком і зверху глазурі проводимо лінії.

Торт «Чорне і біле» без випічки

Для основи: 200 г пісочного печива, ~ 150 г вершкового масла, 2 ст. л. какао

Для крему: 250г хорошого білого шоколаду (краще НЕ пористого), 200 мл вершків 33-35%, 2 пакетики згущувача або 1 ст.л. крохмалю, 500 г твердого творогу, 150 г натурального йогурту (НЕ питного), 50 г цукру

А також: 1 груша (краще брати тверду грушу, міцну, але і не дуже зелену), 200 мл червоного вина, 2 ст.л цукру


Приготування:
Вершкове масло розтопити. Печиво розкришити (можна покласти печиво у пакет і накрити рушником, а потім пройтися гарненько по ньому скалкою). І разом з какао підмішати до масла. Отриману масу викласти у форму (d24 см), вистелену папером для випічки, розрівняти,
зробити бортик близько 5 см. І прибрати в холодильник на 1 годину (або в морозильну камеру приблизно на півгодини).
Шоколад розтопити на гарячій водяній
бані. Трохи остудити. Вершки збити зі згущувачем або крохмалем в круту стійку піну і підмішати до ще рідкого шоколаду. Акуратно перемішати вручну! Змішати сирний сир з йогуртом і цукром, перемішати вінчиком і підмішати до шоколадно-вершкової маси. Викласти
крем на основу з печива. Помістити заготовку на 1 годину в холодильник.
Грушу очистити, розрізати навпіл, серцевину видалити. Вино закип'ятити з цукром, покласти грушу і залишити на 1 ч у винному сиропі. Періодично перевертати.
Грушу гарненько просушити паперовим рушником, нарізати тонкими шматочками і викласти на торт від серединки по колу.
Прикрасити торт можна шоколадною стружкою. Після чого знову прибрати тортик на ніч у холодильник, щоб начинка остаточно закріпилася.
Також можна прикрасити тортик шоколадними паличками і листочками груші (можна взяти м'яту або мелісу).

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

У минулому році на Чернігівщині мамами стали майже 6 тис жінок

У минулому році на Чернігівщині мамами стали майже 6 тис жінок 14:41

У другу неділю травня в Україні традиційно відзначається одне з головних родинних свят – День матері. Це свято – данина всім жінкам, які продовжують наш рід, народжують та виховують дітей.

Суд за позовом прокурора зобов’язав міську раду ліквідувати

Суд за позовом прокурора зобов’язав міську раду ліквідувати "смоляне озеро" у Чернігові 14:15

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокурора про визнання протиправною бездіяльності Чернігівської міської ради і зобов’язав ліквідувати так зване «смоляне озеро».

ABInBevEfes Україна підбила підсумки першого кварталу 2021 року

ABInBevEfes Україна підбила підсумки першого кварталу 2021 року 14:03

Компанія ABInBevEfes Україна, створена в результаті об’єднання одного із найбільших в світі виробника пива Anheuser-Busch InBev (AB InBev) і регіональної пивоварної компанії з виробництва напоїв з провідними позиціями Anadolu Efes, підбила підсумки роботи за перший квартал 2021 року.

На Чернігівщині відзначають День пам’яті та примирення

На Чернігівщині відзначають День пам’яті та примирення 13:37

День пам’яті та примирення та День перемоги нагадують всьому світу про страшну катастрофу і є застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

Відверта розмова про патріотизм і псевдопатріотизм

Відверта розмова про патріотизм і псевдопатріотизм 13:21

5 травня у Чернігові в офісі регіонального представництва Українського інституту національної пам’яті в області проведено онлайн-круглий стіл на тему «За що воюють українці, або анатомія патріотизму».