Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:34:43

Санаторії і табори відпочинку вже чекають дітлахів Чернігівщини

14.05.2015   10:10Агенцiя

За інформацією Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, санаторне оздоровлення дітей в області у 2015 році буде проводиться у протитуберкульозному санаторії «Зелений Гай» (м. Чернігів) та загально-соматичному «Пролісок» (Ніжинський район), які функціонують цілорічно та розраховані на 300 ліжок.

Літнє оздоровлення у санаторії «Зелений гай» розпочнеться з 29 травня по 28 серпня, у санаторії «Пролісок» – з 01 червня по 27 серпня. Складені та розіслані в усі лікувально-профілактичні заклади області графіки заїздів у санаторії. За літній період планується надати оздоровчі послуги 1200 дітям.

Відпочиваючим будуть надаватися фізіотерапевтичні та лікувальні процедури (фітотерапія, спелеотерапія, аеро-ароматерапія, масаж, гідро - та бальнеотерапія, ЛФК, інгаляторії, електросвітло терапія, тепло-грязетерапія, кисневі коктейлі), працюють стоматологічний кабінет та кабінет функціональної діагностики.

У санаторіях активно використовуються місцеві кліматичні фактори оздоровлення. Проводяться прогулянки лісом, обов’язково застосовується методика дихальної гімнастики, розроблена в ігровій формі, рухливі ігри на подвір’ї, спортивні змагання та інші розважальні заходи.

Перевага в оздоровленні надається, в першу чергу, дітям пільгових категорій.

Санаторії укомплектовані висококваліфікованим медичним, педагогічним та обслуговуючим персоналом.

Проводиться робота по поліпшенню матеріально-технічної бази санаторіїв. З початку року в санаторії «Пролісок» проведений частковий ремонт спальних кімнат та приміщень загального користування. У санаторії «Зелений Гай» проведено ремонт спального корпусу, придбано 40 нових ліжок за кошти обласного бюджету та 60 – за спонсорські кошти, відремонтований актовий зал, пофарбовані вікна, двері.

У санаторіях організоване повноцінне харчування. В санаторії «Пролісок» дітям передбачене 5 разове харчування, в санаторії «Зелений гай» - 6 разове харчування.

Надання невідкладної допомоги проводиться медперсоналом санаторіїв. При необхідності надання стаціонарної допомоги, консультації профільних спеціалістів діти з санаторія «Пролісок» направляються до Ніжинської ЦРЛ та ЦМЛ. Санаторій «Зелений гай» закріплений за обласною дитячою лікарнею та обласним протитуберкульозним диспансером.

Оздоровлення дітей влітку буде проводиться в оздоровчому таборі «Дружба», підпорядкованому Управлінню охорони здоров'я Чернігівської міської ради, де планується прийняти 540 дітей.

Крім того, діти області отримують санаторно-курортне лікування та оздоровлення у 9 санаторіях, підпорядкованих МОЗ України. Санаторії функціонують цілорічно: «Зелена гірка» (м. Одеса), «Затока» (Одеська обл.), «Джерело» (Львівська обл., м. Трускавець), «Бердянський» (Запорізька обл., м. Бердянськ), «Люстдорф» (м. Одеса), «Прикарпатський» (Івано-Франківська обл., м. Яремче), «Хаджибей» (Одеська обл.), «Українська алергологічна лікарня» (Закарпатська обл., смт. Солотвино), санаторій ім. В.П. Чкалова (м. Одеса).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини