Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:29:36

Перевага в оздоровленні надається, в першу чергу, дітям пільгових категорій

13.05.2015   08:05Агенцiя

Оздоровлення та відпочинок дітей Чернігівський області у 2015 році.

Санаторне оздоровлення дітей в області у 2015 році буде проводиться у протитуберкульозному санаторії «Зелений Гай» (м. Чернігів) та загально-соматичному «Пролісок» (Ніжинський район), які функціонують цілорічно та розраховані на 300 ліжок.
Літнє оздоровлення у санаторії «Зелений гай» розпочнеться з 29 травня по 28 серпня, у санаторії «Пролісок» – з 01 червня по 27 серпня. Складені та розіслані в усі лікувально-профілактичні заклади області графіки заїздів у санаторії. За літній період планується надати оздоровчі послуги 1200 дітям.  
         
Відпочиваючим будуть надаватися фізіотерапевтичні та лікувальні процедури (фітотерапія, спелеотерапія, аеро-ароматерапія, масаж, гідро - та бальнеотерапія, ЛФК, інгаляторії, електросвітло терапія, тепло-грязетерапія, кисневі коктейлі), працюють стоматологічний кабінет та кабінет функціональної діагностики.
   
У санаторіях активно використовуються місцеві кліматичні фактори оздоровлення. Проводяться прогулянки лісом, обов’язково застосовується методика дихальної гімнастики, розроблена в ігровій формі, рухливі ігри на подвір’ї, спортивні змагання  та інші розважальні заходи.

Перевага в оздоровленні надається, в першу чергу, дітям пільгових категорій.
Санаторії укомплектовані висококваліфікованим медичним, педагогічним та обслуговуючим персоналом.

Проводиться робота по поліпшенню матеріально-технічної бази санаторіїв.
З початку року в санаторії «Пролісок» проведений частковий ремонт спальних кімнат та приміщень загального користування.   
У санаторії «Зелений Гай» проведено ремонт спального корпусу, придбано 40 нових ліжок за кошти обласного бюджету та 60 – за спонсорські кошти, відремонтований актовий зал, пофарбовані вікна, двері.

У санаторіях організоване повноцінне харчування. В санаторії «Пролісок» дітям передбачене 5 разове харчування, в санаторії «Зелений гай» - 6 разове харчування.
Надання невідкладної допомоги проводиться медперсоналом санаторіїв. При необхідності надання стаціонарної допомоги, консультації профільних спеціалістів діти з санаторія «Пролісок» направляються до Ніжинської ЦРЛ та ЦМЛ. Санаторій «Зелений гай» закріплений за обласною дитячою лікарнею та обласним протитуберкульозним диспансером.

Оздоровлення дітей влітку буде проводиться в оздоровчому таборі «Дружба», підпорядкованому Управлінню охорони здоров'я  Чернігівської міської ради, де планується прийняти 540 дітей.   

Крім того, діти області отримують санаторно-курортне лікування та оздоровлення у 9 санаторіях, підпорядкованих МОЗ України. Санаторії функціонують цілорічно: «Зелена гірка» (м. Одеса), «Затока» (Одеська обл.), «Джерело» (Львівська обл., м. Трускавець), «Бердянський» (Запорізька обл., м. Бердянськ), «Люстдорф» (м. Одеса), «Прикарпатський» (Івано-Франківська обл., м. Яремче), «Хаджибей» (Одеська обл.), «Українська алергологічна лікарня» (Закарпатська обл., смт. Солотвино), санаторій ім. В.П. Чкалова (м. Одеса).

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.