Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:02:47

11 травня - Всесвітній день справедливої торгівлі

11.05.2015   08:58Агенцiя

Всесвітній день справедливої торгівлі (World Fair Trade Day) щорічно відзначається в другу суботу травня, а травень вважається місяцем справедливої торгівлі.

Цей День, проведений під керівництвом Всесвітньої організації справедливої торгівлі (World Fair Trade Organization), дозволяє приблизно 350 колективам виробників і організаціям справедливої торгівлі з 70 країн заявити про свою участь в справедливій торгівлі.

Справедлива торгівля — це громадський рух, покликане відстоювати міжнародні стандарти і громадську політику щодо маркованих і немаркованих товарів. Основна увага приділяється товарам, що експортуються з країн розвинені.

Товарами справедливої торгівлі можуть бути такі продукти харчування, як чай, кава, какао, банани, а також предмети ремісничого виробництва і одяг. Головне — щоб вони були зроблені без застосування рабської і дитячої праці.

Наприклад, слова: Справедлива торгівля Екологія, вибрані темою Всесвітнього дня справедливої торгівлі в 2009 році, закликають виробників випускати екологічно чисту та безпечну продукцію.

У 2001 році темою були обрані слова: TRADE FOR PEOPLE — Fair Trade your world (Торгівля для людей: справедлива торгівля — ваш світ).

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.