Смачні рецепти вихідного дня
Зейтіньяла (стручкова квасоля, тушкована з овочами) — це традиційна страва турецької кухні. Вона смачна й дуже корисна. Крім того, страву абсолютно не складно готувати.

Інгредієнти: квасоля стручкова - 250-300 г, томати - 2-3 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., часник, олія оливкова - 2-3 ст. ложки, петрушка, сіль.
Розраховано на 2 порції
Приготування
— цибулю почистити, дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорого кольору
— якщо помідори свіжі, то потрібно їх вимити, нарізати часточками й додати до цибулі тушкуватись. Якщо помідори консервовані у власному соці без шкірки, можна просто додати їх до цибулі
— далі, якщо квасоля свіжа, потрібно вимити її, видалити кінчики стручків, а довгі стручки розрізати на половинки. Покласти квасолю в каструлю, залити водою так, щоб вона лише покривала її. Варити під кришкою до м'якості близько 10 хвилин, після чого додати квасолю до овочів.
Якщо квасоля заморожена, то не розморожуючи відправляємо її до цибулі з томатами. Тушкувати 8-10 хв. Часник почистити, пропустити через прес (я дрібно нарізала) додати до овочів, посолити і поперчити за смаком (можна додати ще ложку цукру), додати подрібнену петрушку (зелень можна додавати за смаком), довести до кипіння, потім зняти з вогню.
Подавати страву до столу гарячою, смачно з лавашем. Сподіваюсь Вам сподобається.
Останні новини Чернігівщини
Продовжено реєстрацію заяв на отримання допомоги на придбання твердого палива 12:56
До уваги мешканців Чернігівської міської територіальної громади, які фактично проживають у житлових будинках/приміщеннях, котрі опалюються твердим пічним побутовим паливом!
На Чернігівщині триває збирання пізніх культур та посів озимих 12:19
Аграрії Чернігівської області проводять збирання пізніх культур та продовжують посів озимих під урожай 2026 року.
Громади Чернігівщини – серед претендентів на участь у пілотуванні системи профорієнтації 11:48
Швейцарсько-український проєкт DECIDE спільно з Міністерством освіти і науки України запрошує територіальні громади долучитися до створення сучасної системи профорієнтації для учнів та учениць 8–9 класів.
Чернігівщина – серед найсильніших на Чемпіонаті України з хортингу! 11:27
З 10 до 11 жовтня в Києві відбувся чемпіонат України з хортингу, розділ "Боротьба" (ударна техніка рук та ніг - заборонена).
Надавачі психосоціальних послуг області вдосконалюють професійні знання і навички 11:10
Низку тематичних навчань і тренінгів відвідали фахівці у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП) Чернігівщини.