Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:23:38

У суботу з самого ранку на Алеї Героїв димно та людно - чернігівці відкривають туристичний сезон

18.04.2015   18:02Агенцiя

Розгорнулася традиційна виставка-ярмарок. Чернігівські майстри хваляться своїми товарами. Тут і кераміка, і різбблені скрині, і розписні дошки - одним словом всі характерні для Черніівщини промисли.

Сувеніри, кажуть досвідчені майстри, - зараз користуються попитом незважаючи на фінансові проблеми у людей. Та й майстри - за ціною не гоняться, вартість сувенірів не збільшують вдвічі - як ціну на долар. наприклад Хоч витратні матеріали і здорожчали. Гончарі, якими славиться ЧЕрнігівській край представили кілька розкладок своєї продукції. Аби і чернігівці і гості міста на відкритті сезону щось собі пригледіли.

З продуктів на ярмарку - тільки натуральні. Мед і хліб, масло і олія.

Навіть засуджені працюють на розвиток туризму Чернігівщини - у них вільного часу багато, тож роблять сувенірну продукцію.

Вироби сучасних рукодільниць користуються особливим попитом у молодих мам. Як кажуть: дочці віночок - собі мило.

Туристичним фірмам та організаторам турпоходів також є що запропонувати на ярмарку. Кажуть турист поїде в наші Сіверські краї, якщо його організувати. А вже розважити є чим, і показати є що.

І як насправжньому ярмарку не буває без музик. На майданчику і танцювали і співали. Розпочала імпровізований концерт танцювальна студія "Премьєр Балет" та співачка Юлія Литвин.

А потім юні виконавці змінювали один одного. Загалом черінгівці побачили 22 номери від 10 чернігівських колективів. Народного вогнику сучаним талантам додали виконавці самодіяльного гурту "Два кольори".

Чернігівці вже не могли встояти і пританцьовували. А під обідню перерву організатори влаштували конкурси. Та не аби-які - а смачні - з поїдання вареників. Учасники аж запихалися - так змагалися.
Глядачі вболівали - голоси зривали.


http://www.newch.tv/profile_main2.php?itemid=4257

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.