Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 24 серпня, 13:14:37

Смачні рецепти вихідного дня

13.04.2015   21:20Агенцiя

Картопляні кнедлики з грибами. Кнедлики - це національне блюдо чеської кухні, яке подається як гарнір до супу або гарячого м'ясного блюда.

Завдяки кнедликам, суп або соус набагато виграє у своєму смаку. Готувати їх можна з тіста, з фруктів і картоплі. На останніх ми зупинимося  детальніше, і дізнаємося, як правильно готувати картопляні кнедлики з грибами. А родзинкою рецепта стане спеціальний соус для таких кнедликів.
 
Інгредієнти для приготування картопляних кнедликів з грибами: картопля - 500 г, гриби - 250 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., часник - 2 зубчики, яйця - 2 шт., борошно (пшеничне, млинцева) - 0.5 склянки, сіль - за смаком, чорний мелений перець - за смаком, кмин - за смаком, лавровий лист - 3-4 шт., приправа для картоплі - за смаком, рослинне масло - для обсмажування

Для соусу: молоко - 50 мл, сметана 70 г, сир твердий - 50 г, часник - 2 зубчики, зелень (кріп, петрушка) - за смаком

Крок 1: Готуємо інгредієнти.

Промиваємо картоплю і укладаємо в каструлю з холодною водою, ставимо на сильний вогонь і варимо до готовності (в мундирі). Коли картопля звариться (це займе 20 хв), його потрібно остудити під струменем холодної води, зрізати шкірку і натерти картоплю на дрібній тертці або подрібнити виделкою.

Промиваємо, чистимо і дрібно ріжемо печериці. А лісові гриби після промивання і очищення, відварюємо до готовності (30-40 хвилин) у підсоленій воді, а вже потім тільки дрібно ріжемо.
Ріпчасту цибулю, як і часник, потрібно дрібно нашаткувати.

Крок 2: Готуємо тісто і начинку для кнедликів.

Цибулю, часник і гриби потрібно обсмажити на розігрітій і змащеній олією сковорідці. Обсмажуємо, постійно помішуючи, щоб начинка не підгоріла хвилин 10-15. Охолоджуємо до ледве теплого стану, а потім з'єднуємо продукти: в глибоку посуд викладаємо тертий картопля, пережарку з грибів, часнику і цибулі, розбиваємо яйця, додаємо борошно, сіль і спеції.

Ретельно розмішуємо і отримуємо густе і в'язке тісто з начинкою. З нього-то ми і будемо ліпити кнедлики, в наступному кроці.

Крок 3: Ліпимо і варимо кнедлики.


Кнедлики готуються по суті також, як фрикадельки. Тільки в суп або соус вони додаються  вже після того, коли будуть повністю готові.
Нам потрібна каструля з киплячою водою. Кип'ятимо, додаємо сіль за смаком і лавровий лист, щоб надати кнедликам більший аромат.

З густого тесту відщипуємо грудочку, формуємо з нього великий кулька і акуратно опускаємо в киплячу воду. Продовжуємо ліпити кнедлики, поки не закінчиться тісто, і варимо їх, поки кнедлики не спливуть. Після цього варимо їх ще 3-5 хвилин, відкидаємо на шумівку або друшляк, щоб стекла зайва вода і перекладаємо їх у ємність для запікання. Підійде і звичайна сковорода.

Крок 4: Готуємо соус для кнедликів.

Молоко доводимо його до кипіння, додаємо сметану, роздавлений часник, нарізану зелень, сіль і будь-які, використовувані в рецепті для кнедликів, спеції. В останню чергу додаємо тертий сир.

Заливаємо отриманим соусом кнедлики і прибираємо сковорідку з кнедликами в розігріту до 180 градусів духовку. Час запікання - 15-20 хвилин.

Крок 5: Подаємо картопляні кнедлики з грибами в молочно-сметанному соусі.


Кнедлики подаємо гарячими, рясно политими соусом. Можна прикрасити кнедлики рубаною  зеленню. Така страва обов'язково сподобається Вашим домочадцям і гостям, адже картоплю з грибами люблять всі, а тут використовується оригінальний спосіб її подачі.

Приємного апетиту!

Поради:
- Щоб сир краще натирався, потримайте його кілька хвилин в морозилці.
- Замість соусу можна використовувати звичайну сметану або сметанний соус з часником і зеленню.
- Щоб кнедлики не прилипли до дна каструлі, акуратно спонукає їх ложкою.
- За бажанням відварені кнедлики можна також обсмажити до рум'яної скоринки.

Останні новини Чернігівщини

24 серпня - ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

24 серпня - ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ 10:52

Незалежність України – маяк свободи.

23 серпня - День Державного Прапора України 13:27

Витоки кольорів нашого Державного Прапора сягають доби Руського королівства, коли синя та жовті барви позначали державу короля Данила у ХІІІ столітті. Одна з перших згадок про поєднання синьої і жовтої барв на «гербових прапорах» українських земель датується початком ХV століття.

Міську раду зобов’язано упорядкувати майже 780 га земель обмеженої оборотоздатності 15:02

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду задоволено позов прокурора до Батуринської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання міську раду розробити технічну документацію щодо 778 га земель лісового фонду, внести дані про земельну ділянку в Державний земельний кадастр та зареєструвати право комунальної власності на вказані землі.

Як військовим та ветеранам з Чернігівщини отримати виплати до Дня Незалежності? Пояснюють юристи

Як військовим та ветеранам з Чернігівщини отримати виплати до Дня Незалежності? Пояснюють юристи 14:59

До Дня Незалежності військові, ветерани, родини загиблих та жертви нацистських переслідувань отримають разові грошові виплати — до 3 100 гривень. Хто саме має право на допомогу, як відбувається нарахування і що робити у випадку відмови — чернігівцям пояснили експерти Юридичного Гончаренко центру.

Ще більше можливостей здобути освіту за сприяння служби зайнятості 14:57

Ваучер на навчання розширено до 156 пропозицій. До оновленого Переліку увійшло 95 професій та 61 спеціальність.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини