Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:15:26

Смачні рецепти вихідного дня

13.04.2015   21:20Агенцiя

Картопляні кнедлики з грибами. Кнедлики - це національне блюдо чеської кухні, яке подається як гарнір до супу або гарячого м'ясного блюда.

Завдяки кнедликам, суп або соус набагато виграє у своєму смаку. Готувати їх можна з тіста, з фруктів і картоплі. На останніх ми зупинимося  детальніше, і дізнаємося, як правильно готувати картопляні кнедлики з грибами. А родзинкою рецепта стане спеціальний соус для таких кнедликів.
 
Інгредієнти для приготування картопляних кнедликів з грибами: картопля - 500 г, гриби - 250 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., часник - 2 зубчики, яйця - 2 шт., борошно (пшеничне, млинцева) - 0.5 склянки, сіль - за смаком, чорний мелений перець - за смаком, кмин - за смаком, лавровий лист - 3-4 шт., приправа для картоплі - за смаком, рослинне масло - для обсмажування

Для соусу: молоко - 50 мл, сметана 70 г, сир твердий - 50 г, часник - 2 зубчики, зелень (кріп, петрушка) - за смаком

Крок 1: Готуємо інгредієнти.

Промиваємо картоплю і укладаємо в каструлю з холодною водою, ставимо на сильний вогонь і варимо до готовності (в мундирі). Коли картопля звариться (це займе 20 хв), його потрібно остудити під струменем холодної води, зрізати шкірку і натерти картоплю на дрібній тертці або подрібнити виделкою.

Промиваємо, чистимо і дрібно ріжемо печериці. А лісові гриби після промивання і очищення, відварюємо до готовності (30-40 хвилин) у підсоленій воді, а вже потім тільки дрібно ріжемо.
Ріпчасту цибулю, як і часник, потрібно дрібно нашаткувати.

Крок 2: Готуємо тісто і начинку для кнедликів.

Цибулю, часник і гриби потрібно обсмажити на розігрітій і змащеній олією сковорідці. Обсмажуємо, постійно помішуючи, щоб начинка не підгоріла хвилин 10-15. Охолоджуємо до ледве теплого стану, а потім з'єднуємо продукти: в глибоку посуд викладаємо тертий картопля, пережарку з грибів, часнику і цибулі, розбиваємо яйця, додаємо борошно, сіль і спеції.

Ретельно розмішуємо і отримуємо густе і в'язке тісто з начинкою. З нього-то ми і будемо ліпити кнедлики, в наступному кроці.

Крок 3: Ліпимо і варимо кнедлики.


Кнедлики готуються по суті також, як фрикадельки. Тільки в суп або соус вони додаються  вже після того, коли будуть повністю готові.
Нам потрібна каструля з киплячою водою. Кип'ятимо, додаємо сіль за смаком і лавровий лист, щоб надати кнедликам більший аромат.

З густого тесту відщипуємо грудочку, формуємо з нього великий кулька і акуратно опускаємо в киплячу воду. Продовжуємо ліпити кнедлики, поки не закінчиться тісто, і варимо їх, поки кнедлики не спливуть. Після цього варимо їх ще 3-5 хвилин, відкидаємо на шумівку або друшляк, щоб стекла зайва вода і перекладаємо їх у ємність для запікання. Підійде і звичайна сковорода.

Крок 4: Готуємо соус для кнедликів.

Молоко доводимо його до кипіння, додаємо сметану, роздавлений часник, нарізану зелень, сіль і будь-які, використовувані в рецепті для кнедликів, спеції. В останню чергу додаємо тертий сир.

Заливаємо отриманим соусом кнедлики і прибираємо сковорідку з кнедликами в розігріту до 180 градусів духовку. Час запікання - 15-20 хвилин.

Крок 5: Подаємо картопляні кнедлики з грибами в молочно-сметанному соусі.


Кнедлики подаємо гарячими, рясно политими соусом. Можна прикрасити кнедлики рубаною  зеленню. Така страва обов'язково сподобається Вашим домочадцям і гостям, адже картоплю з грибами люблять всі, а тут використовується оригінальний спосіб її подачі.

Приємного апетиту!

Поради:
- Щоб сир краще натирався, потримайте його кілька хвилин в морозилці.
- Замість соусу можна використовувати звичайну сметану або сметанний соус з часником і зеленню.
- Щоб кнедлики не прилипли до дна каструлі, акуратно спонукає їх ложкою.
- За бажанням відварені кнедлики можна також обсмажити до рум'яної скоринки.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.