Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 9 лютого, 10:43:55

Смачні рецепти вихідного дня

13.04.2015   21:20Агенцiя

Картопляні кнедлики з грибами. Кнедлики - це національне блюдо чеської кухні, яке подається як гарнір до супу або гарячого м'ясного блюда.

Завдяки кнедликам, суп або соус набагато виграє у своєму смаку. Готувати їх можна з тіста, з фруктів і картоплі. На останніх ми зупинимося  детальніше, і дізнаємося, як правильно готувати картопляні кнедлики з грибами. А родзинкою рецепта стане спеціальний соус для таких кнедликів.
 
Інгредієнти для приготування картопляних кнедликів з грибами: картопля - 500 г, гриби - 250 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., часник - 2 зубчики, яйця - 2 шт., борошно (пшеничне, млинцева) - 0.5 склянки, сіль - за смаком, чорний мелений перець - за смаком, кмин - за смаком, лавровий лист - 3-4 шт., приправа для картоплі - за смаком, рослинне масло - для обсмажування

Для соусу: молоко - 50 мл, сметана 70 г, сир твердий - 50 г, часник - 2 зубчики, зелень (кріп, петрушка) - за смаком

Крок 1: Готуємо інгредієнти.

Промиваємо картоплю і укладаємо в каструлю з холодною водою, ставимо на сильний вогонь і варимо до готовності (в мундирі). Коли картопля звариться (це займе 20 хв), його потрібно остудити під струменем холодної води, зрізати шкірку і натерти картоплю на дрібній тертці або подрібнити виделкою.

Промиваємо, чистимо і дрібно ріжемо печериці. А лісові гриби після промивання і очищення, відварюємо до готовності (30-40 хвилин) у підсоленій воді, а вже потім тільки дрібно ріжемо.
Ріпчасту цибулю, як і часник, потрібно дрібно нашаткувати.

Крок 2: Готуємо тісто і начинку для кнедликів.

Цибулю, часник і гриби потрібно обсмажити на розігрітій і змащеній олією сковорідці. Обсмажуємо, постійно помішуючи, щоб начинка не підгоріла хвилин 10-15. Охолоджуємо до ледве теплого стану, а потім з'єднуємо продукти: в глибоку посуд викладаємо тертий картопля, пережарку з грибів, часнику і цибулі, розбиваємо яйця, додаємо борошно, сіль і спеції.

Ретельно розмішуємо і отримуємо густе і в'язке тісто з начинкою. З нього-то ми і будемо ліпити кнедлики, в наступному кроці.

Крок 3: Ліпимо і варимо кнедлики.


Кнедлики готуються по суті також, як фрикадельки. Тільки в суп або соус вони додаються  вже після того, коли будуть повністю готові.
Нам потрібна каструля з киплячою водою. Кип'ятимо, додаємо сіль за смаком і лавровий лист, щоб надати кнедликам більший аромат.

З густого тесту відщипуємо грудочку, формуємо з нього великий кулька і акуратно опускаємо в киплячу воду. Продовжуємо ліпити кнедлики, поки не закінчиться тісто, і варимо їх, поки кнедлики не спливуть. Після цього варимо їх ще 3-5 хвилин, відкидаємо на шумівку або друшляк, щоб стекла зайва вода і перекладаємо їх у ємність для запікання. Підійде і звичайна сковорода.

Крок 4: Готуємо соус для кнедликів.

Молоко доводимо його до кипіння, додаємо сметану, роздавлений часник, нарізану зелень, сіль і будь-які, використовувані в рецепті для кнедликів, спеції. В останню чергу додаємо тертий сир.

Заливаємо отриманим соусом кнедлики і прибираємо сковорідку з кнедликами в розігріту до 180 градусів духовку. Час запікання - 15-20 хвилин.

Крок 5: Подаємо картопляні кнедлики з грибами в молочно-сметанному соусі.


Кнедлики подаємо гарячими, рясно политими соусом. Можна прикрасити кнедлики рубаною  зеленню. Така страва обов'язково сподобається Вашим домочадцям і гостям, адже картоплю з грибами люблять всі, а тут використовується оригінальний спосіб її подачі.

Приємного апетиту!

Поради:
- Щоб сир краще натирався, потримайте його кілька хвилин в морозилці.
- Замість соусу можна використовувати звичайну сметану або сметанний соус з часником і зеленню.
- Щоб кнедлики не прилипли до дна каструлі, акуратно спонукає їх ложкою.
- За бажанням відварені кнедлики можна також обсмажити до рум'яної скоринки.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська поліція затримала двох зловмисників, які погрожували розправою військовослужбовцям 15:55

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом погрози фізичною розправою військовослужбовцям ТЦК та СП. Обох зловмисників оперативно розшукали і затримали.

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: на Чернігівщині розпочався районний етап змагань 15:53

Наразі йде підготовча робота: визначаються локації та дати проведення спортивних матчів третього (районного) етапу проєкту, ініційованого Президентом України.

Еволюція школи «Ятаган»: розширення можливостей для підготовки операторів БпЛА 11:01

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з ПриватБанком оголошує про старт нового етапу розвитку школи операторів БпЛА «Ятаган», створеної у 2024 році для підготовки фахових операторів безпілотних авіаційних комплексів.

На Корюківщині поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного полювання 10:56

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції Корюківського райвідділу поліції у взаємодії з фахівцями Корюківського лісництва викрили чоловіка, який може бути причетний до незаконного полювання.

Бюджети Чернігівщини отримали 2 млрд гривень податків у січні 2025 року 10:51

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за сумлінну сплату податків та підтримання економічної безпеки нашої держави, забезпечення фінансовими ресурсами Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини