Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 18:04:11

ТОП-12 порад для підвищення продуктивності

05.04.2015   12:45Агенцiя

Найважливіший момент високої продуктивності і мотивації - усвідомлення того, що з першого разу нічого не вийде.

Будь-яка мета вимагає витрат часу і сил. Але якщо ви підійдете до цього питання організовано, то будете домагатися позитивних результатів у всьому, що робите. Ось 12 порад, що сприяють цьому.

1. Записуйте всі справи. Не намагайтеся тримати все в голові. Занотовуйте їх на папір або в програму-планувальник. Чим менше в нашій свідомості думок про невиконані справи, тим більше ми здатні фокусуватися на поточному завданні, і тим якісніше ми можемо його виконати.

2. Робіть спочатку найважливіше. Начебто просто. Але на практиці виходить, що ми часто зайняті не найважливішими справами, відкладаючи важливі справи «на потім». Візьміть за правило: спочатку головне, а потім все інше.

3. Складайте план на день з вечора.
Не відкладайте планування на ранок або на «само собою». Дуже проста порада, але дійсно допомагає «не загрузнути» в неважливих справах і правильно розставити пріоритети.

4. Прагніть до однозадачности. Не намагайтеся зробити все і відразу. Виберіть завдання, приберіть відволікаючі фактори (телевізор, телефон, інтернет, чайок-каву-перекур через кожні 5 хвилин) і просто робіть.

5. Вставайте рано. Давня, як світ, порада, яка дозволяє мільйонам людей по всьому світу встигати багато кожен день. Відповідно, при великому обсязі роботи - лягайте спати не в той же день, коли потрібно прокидатися.

6. Займайтеся спортом або хоча б зарядкою.
Це допоможе тримати тіло в потрібній формі, а також розум і дух будуть працювати ефективніше. Та й відчувати ви себе будете набагато краще. Зарядка не вимагає ніяких тренажерів, крім одного, найважливішого - сили волі.

7. Виключіть «не дії» зі списку справ.
Нехай у вашому плані буде тільки те, що можна взяти і зробити без того, щоб хапатися за серце, нервово відраховувати краплі валер'янки і пускатися в роздуми про сенс Всесвіту. Наприклад, «запустити новий проект» - це не справа. Справи - це конкретні дії.

8. Будьте проактивні. Не реагуйте, а самі визначайте, що робити, а що - ні. Ігноруйте неважливе. Ви навіть не уявляєте, скільки додаткового часу ви собі можете звільнити, просто ігноруючи все, що можна і потрібно ігнорувати.

9. Зберігайте файли відразу туди, де їм місце. Для цього вам буде потрібно, звичайно, продумати систему зберігання файлів для кожного типу. Але це набагато полегшить пошук і обробку інформації в майбутньому.

10. Змінюйте види діяльності. Чим довше ви робите одне і те ж, тим нижче ваша продуктивність. Якщо не виходить робити це в рамках роботи, то хоча б продумуйте різні варіанти проведення вільного часу. Це допоможе зберігати свіжість погляду і високий творчий потенціал.

11. Виберіть цитату для натхнення вранці і тримайте її в голові протягом усього дня
. Як тільки вам знадобиться додаткова мотивація, згадайте про неї. Таким чином, у вас завжди буде хоч щось, що підбадьорить вас. І припиніть думати про себе погано. Ви - унікальна особистість.

12. Допоможіть комусь.
Ось один з найпотужніших стимулів, що підвищує самооцінку і дозволяють повірити в свої сили заново. А свої проблеми після рішення чужих здаються менш страшними.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини