Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:13:17

Хороші звички виявилися заразливими

22.03.2015   10:34Агенцiя

Корисні звички є заразливими. Пари, які разом борються зі шкідливими звичками, більш успішні в своїх спробах вести здоровий спосіб життя, показало нове дослідження, проведене вченими з Університетського коледжу в Лондоні.

За їх даними, чоловіки і жінки частіше кидали палити, більше займалися спортом і худнули, якщо їх партнери приєднувалися до них у цих благих починаннях.

Секрет успіху партнерів в парі полягає, мабуть, в тому, що кожен з них може впливати на поведінку іншого і надавати взаємну підтримку. Крім того, можливо, тут присутній якийсь елемент змагання.

Як показали підсумки дослідження, серед жінок, що палять, 50 відсоткам вдавалося кинути палити, якщо їх партнер також відмовлявся від цієї шкідливої звички в той же час. Серед дам, чиї партнери були вже некурящі, таких було 17 відсотків. І тільки 8 відсотків жінок, чиї партнери залишалися курцями, змогли самостійно розлучитися з шкідливою звичкою.

Що стосується чоловіків, то вони були в рівній мірі залежні від своїх "других половинок" і частіше кидали палити, займалися спортом або втрачали вагу, якщо їх партнерки переслідували ту ж мету.

Дослідження охопило дані 3722 пар, які були в шлюбі або жили разом.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.