Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:44:49

Церковний православний календар на 2015 рік. Пости і свята

11.01.2015   12:21Агенцiя

Православний календар на 2015 рік – це хороша і дуже зручна річ для тих, хто вірує і хоче дізнатися про православні свята та дати початку і закінчення церковних постів.

Особливо даний календар на 2015 рік буде корисний тим, що підкаже дати свят і постів, які є перехідними, а значить, мають кожен раз різні дати і дні тижня.

У свою чергу, дати неперехідних церковних свят багато хто вже знає напам’ять, але якщо ви раптом їх забули, то завжди можна підглянути в церковний православний календар на 2015 рік, який розміщений нижче. Всього існує 12 найголовніших церковних свят, які присвячені самим знаковим подіям в житті Ісуса Христа і Діви Марії, із них три дванадесятих свята є перехідними, а дні святкування дев’яти залишаються незмінними.



З церковного календаря ви дізнаєтеся про перехідні свята: так з 16 лютого розпочнеться Масляна, Вхід Господній в Єрусалим будемо відзначати 5 квітня, а от Великдень у 2015 році всі святкуватимуть 12 квітня, Вознесіння Господнє – 21 травня. Дуже важливий православний день Святої Трійці припадає на останній день весни – 31 травня.



Перехідними також є і деякі церковні багатоденні пости, так наприклад в 2015 році Петров піст пройде в період з 8 червня по 11 липня, а Великий піст – з 23 лютого по 11 квітня (див. православний церковний календар 2015). Інші православні пости будуть відзначатися в той же самий часовий церковний період (день), як і в минулі роки.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.