Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:59:31

Вісім продуктів-антидепресантів

28.12.2014   18:26Агенцiя

На першому місці - натуральний йогурт. Особливо лікарі радять налягати на цей продукт навесні і влітку. Саме при тривалому світловому дні доби йогурт краще засвоюється.

Друге місце
у темного шоколаду. З нього організм бере антиоксиданти і фенетіламіни. Ця речовина є нейромедіатором, тобто активізує взаємодію клітин мозку, що допомагає зберігати позитивний настрій і покращує працездатність.

На третьому місці
- цитрусові. Вони багаті природними цукрами і вітаміном С. Їх поєднання допомагає мозку впоратися з напругою.

Четверте місце
займає мигдаль. У горіхах міститься вітамін B2, вітамін E, магній і цинк. Всі ці вітаміни і мікроелементи необхідні для підтримки розумового тонусу і гарного настрою.

П'яте місце - трав'яні чаї. Найефективніші - з ромашкою і жасмином. Залежно від рослинних компонентів чай заспокоює, має тонізуючий ефект.

Шосте місце у риби. Як ви вже здогадалися, вся справа в жирних кислотах Омега 3, вітамінах групи В (B6 і B12 прекрасно борються зі стресом). Відомо, що дефіцит вітаміну В12 провокує розвиток стресу.

Сьоме місце займає капуста брокколі. Індійський імунолог Шікха Шарма радить додавати її в усі страви, і називає найбільш позитивним гарніром, повідомляє The Times of India. Вона багата рослинними білками, амінокислотами, що відповідають за активність мозку.

Восьме місце - у часника. Його активні ферменти знижують негативну дію на нервові клітини навколишнього середовища.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини